tiistai 1. maaliskuuta 2022

Kuukausikatsaus 2/22

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa. Lopussa päiväkirjamaisesti fiiliksiä menneestä kuusta.
Tuloja
3 101,96€
Aivan fantastiset tulot. Mutta kyllä tämän eteen piti tehdä töitäkin! Olin tammikuussa joka ainoa sunnuntai töissä. Silloin se harmitti, nyt jälkikäteen kyllä on kannattanut.

Kulutus
868,76€
Yllättävän pieni kulutus, vaikka olen ajanut bussilla töihin ja katsastanut auton omasta pussista. Auton katsastukseen käytetyn rahan vähennän ensikuun yhteisielle tilille laitettavasta summasta, joten se tasapainottuu siellä.

Osinkoja.
150,9€
Pienikin kassavirta on kassavirtaa. Osingot lyhentävät sijoituslainaa.

Säästöön
450€
400€ lainan lyhentämiseen, 50€ käteiseksi. Kohta pitänee laskea säästösummaa, mutta onneksi laina on lyhentynyt kivasti ja osinkokevät vielä auttaa siinä.

Salkun tilanne
28.2.2022 salkkuni saldo on 22,2% tavoitteesta.
-3 524€ edellisestä kuukausikatsauksesta.
Käteisen osuus salkusta on 2,0%.
Sijoituslainaa -3 392,30€

Kuukausi ei ole ollut säästäjän kannalta hyvä. Laskua oli jo ennen, mutta venäjän pakotteet tulevat varmastikin iskemään kovaa maailman talouteen. Silti jokainen sentti joka siinä hävitään on hintansa arvoinen.

Käytin 1 500€ salkun käteisestä ja tankkasin lisää 3M companya. En vähättele oikeustaisteluiden tai inflaation tuomaa riskiä, mutta kurssin käydessä 140$:ssa, ajattelin että ostopaikka on typerää jättää käyttämättä. Varsinkin kun oma arvioni käyvästä arvosta oli huomattavasti korkeammalla. Ostohinnaksi tuli 142,66$, hieman halvemmalla olisi saanut jos en olisi taas yrittänyt kalastella ihan pikkusen vielä halvemmalla. Yritin säästä senttejä, hävisin kymmeniä euroja.

Käteistä jäi jäljelle pieni palanen joka riittää vielä yhteen ostoon. Tuloskausiraporttia kirjoittaessa haarukoin samalla sopivaa ostokohdetta, niitä on jokunen ollut tarjolla ja tilanteen pitkittyessä yhä useampi yhtiö saattaa joutua alennukseen.

Varmastikin alkukuusta tuli tarkasteltua markkinoita. Muistan olleeni turhautunut. Viime aikoina Ukrainan sota on vienyt kaiken huomion, eikä oikeastaan paljoa kiinnosta mitä markkinoilla tapahtuu. Kaikki aiemmin osakkeisiin kulunut aika on nyt mennyt seuratessa twitteristä feediä Ukrainan tilanteesta.

Putin on väläytellyt ulkomaalaisten yritysten tehtaiden haltuunottamista. Kuulostaa kommunismilta. Tässä vaiheessa hieman pelästyin kohtuullisen suuren Fortum-painotukseni kanssa. Fyysikon osingot otti asiasta selvää, eli riskiä todellakin on olemassa. Sitten ajattelin että jos aion myydä, olisi pitänyt myydä aiemmin, nyt katsotaan tämänkin junan kyydissä loppuun asti.

Vaikka olen huolissani, niin kyllä olen valmis lisäämään Fortumia, jos hinta on oikea riskeihin nähden. Toinen harkinnassa oleva ostokohde on TietoEVRY.

Muuta
Kevät. Päivät pitenee. Korona tuntuu olevan kuin kaukainen mitätön muisto verrattuna Ukrainan tilanteeseen. Joka aamu katson uutiset ja toivon että rosvojoukot on saatu pysäytettyä, länsimaat olisivat yhdessä tuumin päättäneet laittaa pisteen venäjän touhuille ja rauha olisi taas maassa. Pelkään että sota pitkittyy ja ehdin kyynistyä tähänkin.

Ensimmäinen kuvan jonka näin Ukrainan sodasta, oli sellianen jossa nuori pari hymyilee toisiinsa nojaten. Olivat mennyt naimisiin koska tulevaisuus on epävarma. Kuvassa poseerasivat hymyillen pommisuojassa, kiväärit kädessä ja valmiina taistelemaan henkensä puolesta.


Hetken omat ongelmat tuntuu kovin pieniltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti