perjantai 1. heinäkuuta 2022

Kuukausikatsaus 6/22

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa. Lopussa päiväkirjamaisesti fiiliksiä menneestä kuusta.
Tuloja
1 950,67€
Pitkästä aikaa tein yrittäjänä pari tuntia hommia. Pientä ekstratuloa. Lupasin tehdä jatkossakin maksimissaan kerran kuukaudessa, mutta kovin säännöllisesti en enää jaksa. Vapaa ilta on arvokkaampi kuin muutamat ylimääräiset kympit tilipussissa. Myönnettäköön että kunhan sain lähdettyä ja hommat tehtyä niin fiilis oli aika hyvä. Ei vain rahan takia, vaan siinä meni ilta mukavasti hyötykäytössä.

Kulutus
986,9€
Tämä sisältä yhden illan ulkona, tuli syötyä ja juotua. Sisälsi myös ylimääräisiä menoja hammaslääkäristä ja veromätkyjä kun olin unohtanut tehdä toiminimen alv-ilmoituksen. Jo toinen turha veromätky tänä vuonna. Kyllästyin ja lakkautin toiminimeni. Jatkossa teen yrityksen kautta kevytyrittäjänä, jos nyt yleensäkään tulee enää tehtyä.

Osinkoja.
110,07€
Kohtuulliset osingot kesäkuukaudeksi.

Säästöön
350€
300€ lainan lyhentämiseen, 50€ käteiseksi.

Salkun tilanne
30.6.2022 salkkuni saldo on 22,5% tavoitteesta.
-3 471€ edellisestä kuukausikatsauksesta.
Käteisen osuus salkusta on 0,5%.
Sijoituslainaa -635,21€

Kuukausi ei ollut kovin hyvä. Positiivista että olen saanut oman energiani suunnattua johonkin muualle, eikä nyt ole jatkuvasti sellainen tunne että jotain olisi pakko ostaa. Laitoin pienen 1 000€ kokoisen pilkin Nordeasta, mutta se toteutunut. En tiedä olenko harmissani vai en. Mielelläni Nordeaa lisäsin, mutta ihan tosissani haluan nyt myös sijoituslainan pois ja treidikassan kasaan.

Tuossa kävi useampikin osake sellaisissa hinnoissa että sormi hipaisi ostonappulaa. Ongelmana on vahva dollari. Muutamat osakkeet dollareissa alle keskihinnan, mutta euroissa olen silti plussalla. Enkä osannut päättää, että onko nyt sitten hyvä ostopaikka vai ei. Jos olisi dollareita tilillä, niin kyllä. Mutta kun ei ollut. Valuuttariski näkyi ensimmäistä kertaa näin selkeästi omassa sijoittamisessa.

Sijoittamiseen käytetty aika on mennyt treidaamisen suunnitteluun. Ei vielä itse treidaamiseen. Siihen pääsen sitten kun sijoituslaina on saatu maksettua kokonaan pois. Pientä henkistä taistelua jouduin käymään pääni sisällä kun kurssilasku ja sijoituslainan viimeiset sataset osuivat ajallisesti yhteen.

Olisin halunnut käyttää enemmän aikaa markkinoiden tutkimiseen, mutta tiedän sen olevan ns. turhaa työtä kun ei vielä ole rahaa jolla käydä kauppaa. Niimpä olen käyttänyt valtaosan siitä ajasta, jonka olisin halunnut tehdä jotain hyödyllistä, tietokonepelien pelaamiseen. Pelkästään jo sen takia että tiedän siihen käytettävissä olevan ajan tippuvan huomattavasti lähikuukausina.

Muuta
Töissä olen viihtynyt taas normaalia huonommin. Hoitoalalla sanotaan olevan johtamisen ongelma. On vähän sitäkin mutta enemmän kyse on siitä että aikuiset ihmiset välttelevät vastuuta ja kaikkea epämiellyttävää viimeiseen asti. Ne jotka eivät kehtaa, tekevät sitten muidenkin edestä töitä.

Olen huomannut että oma käytös ei ole aina ollut niin asiallista kun sen olisi pitänyt olla. En halua että työympäristöni muuttaa minut kusipääksi. Töissä aion vielä viihtyä, vaikka työtilanne on semmoinen että voisi melkein valita työpaikan. Vakituinen työpaikka ja päivätyö tuo turvaa. Tykkään myös työnkuvastani. Välillä kaipaan kolmivuorotyötä; Lisiä ja arkivapaita, helpottaisi treidaamistakin. Sitten taas vakituiset työajat mahdollistavat sen että aikaa ja energiaa liikenee myös harrastuksille.

Juhannuksen vietin kotona, tehden samoja asioita kuin minä tahansa muunakin viikonloppuna. Kylläpäs silti nautin vapaista ja uskon että kesälomankin saan mukavasti kulutettua vaikka suuria suunnitelmia ei ole tehty. Loma on vasta elokuussa eli vielähän niitä ehtii tekemään jos tuntuu että kaipaa vaihtelua, mutta juuri nyt kaipaan vaan mukavia huolettomia päiviä. Toivottavasti silloin ei ole jatkuvasti näin kuuma!

Ei kommentteja: