keskiviikko 1. maaliskuuta 2023

Kuukausikatsaus 2/2023

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa. Lopussa päiväkirjamaisesti fiiliksiä menneestä kuusta.Tuloja
2 014,79€
Peruspalkka + 70€ adsense tuloja. Ensimmäiset mainostulos mitä blogista on tilille tipahtanut. Piti juhlistaa tätä omalla postauksellaan, mutten saanut sitä viimeisteltyä. Ehkäpä ensi kuussa.

Kulutus
966,39€
Kaikenlaista pientä sälää, josta on kertynyt suuret menot. Yritin miettiä mitä olen ostanut, mutta en enää edes muista. Tililtä lähtenyt kuukauden aikana useampi 9 - 15€ maksu.

Osinkoja.
125,3€
Huolestuttavasti helmikuun osingotkin ovat laskusuunnassa. Muutama euro selittyy maksupäivän muutoksella, mutta myös laskeneilla osingoilla.

Säästöön
300€
100€ treiditilille ja 200€ käteiseksi pitkään salkkuun.

Salkun tilanne
28.2.2023 salkkuni saldo on 26,9% tavoitteesta.
+1 337€ edellisestä kuukausikatsauksesta.
Käteisen osuus salkusta on 1,5%.
Sijoituslainaa 0€

Alkukuusta seurasin aktiivisesti markkinaa. Ensimmäiset kaksi viikkoa menivät niin, etten kuitenkaan saanut yhtään treidiä aikaiseksi. Kolmannella viikolla sainkin sitten useamman, joista yksi toimikin hyvin. Kuukauden viimeinen viikko menikin muiden harrastusten parissa joten jätin suosiolla treidaamisen välistä. Treidaus ei ole mennyt hyvin vaikka näkisi vaivaa, niin ei kannata treidata varsinkaan jos ei jaksa nähdä vaivaa ja tehdä riittävästi taustatyötä.

Edelleen tulee otettua liian kevyesti positioita. Selkeitä entry ja exit sääntöjä ei ole. Nämä pitäisi työstää kirjallisena. Seuraava kirja taitaa olla treidikirja, jos herättäisi ajatuksia mitä treidata ja miten.

Pitkä salkku on ollut miltei unholassa. Aiemmin ei olekaan käynyt näin, että pitää käydä kaikki tapahtumat rivi riviltä läpi, jotta excelin summat varmasti täsmäävät todellisuutta. En muista milloin on ollut näin epävarma olo, kun en ole samalla tavalla ollut jatkuvasti salkun äärellä sähläämässä. Tämä on sivuoire siitä kun vien huomioni treidisalkkuun ja touhuan siellä. Treidikassaa ei ehkä kannata pitää omalla tilillään, vaan ottaa se pääsalkun alle. Tämä siksi että voin helpommin toteuttaa veromyynnit ja ottaa pientä näkemystä omien pitkien positioiden ympärillä. Riskinä on että se johtaa taas yliaktiiviseen salkun seurantaa joka ei kuitenkaan paranna sijoitusten tuottoa.

Muutama peliliike on suunnitteilla, pitäisi jaksaa ajatellat asiat alusta loppuun ennen niiden toteuttamista. Viimesimmän osingonleikkauksen jälkeen NLY on pisteessä että haluan siitä eroon. Paljon sieltä ei rahaa tule, mutta jotain tekisi mieli ostaa. Visaa olen harmitellut että olisi pitänyt panostaa isommin. Vielähän sitä ehtii.

Salkun excel seuranta on yhtä yritystä vaille valmis vuodelta 2021. Sitten onkin aika aloittaa alusta, kun 2022 vuosiraportteja alkaa tulemaan. Jos tämän loppukirin jaksaisi ottaa. Olen pitänyt tätä "ajatustyötä" salkkuyhtiöiden ympärillä mielenkiintoisena. Asioita tulee mietittyä useammalta kantilta, kun ei vaan sokeasti tuijota tuloslaskelman rivejä.

Muuta
Halusin päivätöihin, koska ajattelin että silloin jää vapaa-aikaa enemmän. Nyt tuntuu että kolmivuorotyössä olisi vapaata siellä täällä, kun päivätöissä jää vain muutama tunti vuorokaudesta pakollisten askareiden jälkeen. Eipä sitä viikolla ehdi juuri muuta kun tehdä töitä, ruokaa, jumppaa ja nukkua. Näihin asioihin jaksaa nyt kuitenki panostaa entistä enemmän kun on kevät, valoisaa ja välillä lämmintäkin. Polkuyöriä on taas saanut korjata kaksin kappalein. Auto on pitänyt huoltaa, katsastaa ja huoltaa vielä uudestaan, ennen kuin sen taas katsastaa.

Viimeaikoina olisin mielelläni tehnyt vähän keikkatöitä. Motivaattorina toimii suurempi säästösumma, joka sitten taas toisi suurempää pääoman kasvua. Samaan aikaan tiedostan että vapaa-aika on jo muutenkin vähissä ja haluan käyttää sen vähän ajan minkä ehdin vaikkapa sijoitusten tutkimiseen. Vanhan viisauden mukaan monien kannattaisi käyttää ylimääräinen vapaa-aika lisärahan tienaamiseen, koska ylituottojen saaminen sijoittamalla on epätodennäköistä.

Silti istun mielummin kotona excelöimässä kun tekemässä 8h työvuoroa vieraalla osastolla. Työvuoron palkka on kuitenkin nettona noin 80€ kun hyvästä sijoituksesta voi teoriassa tienata paljon enemmän. Lisäteinestit houkuttelevat silti, mutta samalla käyttötilin puskuri on päässyt kasvamaan turhan suureksi, se pitäisi purkaa pois ja laittaa nekin rahat pörssiin.

Viimeisen viikon olen pelannut Sons of the Forestia. Sitä on odotettu monta vuotta ja nyt odotus palkittiin. Tekee hyvää kun jaksaa innostua jostain lapsenomaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti