torstai 4. toukokuuta 2023

Myin Annaly Capital Managementin pois.

Pitkän jossittelun jälkeen sain vihdoin myytyä Annaly Capital managementin pois salkusta. Myynti tapahtui vahvaan Q1 tulokseen. Olen jo pidempän miettinyt haluanko pitää tämän pitkässä salkussa vai en, jossain vaiheessa päätin että jos vielä leikkaavat osinkoa, niin myyn pois. Sittenhän sitä leikattiin.

NLY:tä ostin 2018. Maksoin Positiosta 3 181€. Nyt myin kaikki saaden takaisin 1 444€. Tästä hurlumheistä tuli tappiota -1 737€. Aivan näin surkeasti ei mennyt osinkojen kanssa, koska  yhtiö ehti maksaa osinkoja nettona 1 140€. Karkeasti -600€ tappio 5 vuoden omistusajalta.

Tässä voidaan jossitella että olen sijoittanut osingot uudelleen, saaden niistä jotain tuottoa. Kolikon toinen puoli on vaihtoehtoiskustannus, jos olisin sijoittanut johonkin parempaan yhtiöön. Ei tästä hyvää sijoitusta saa vaikka miten kääntelee, mutta ei aivan umpisurkeakaan. Sijoitusteesi oli osingot ja niitähän tämä tarjosi. Sijoittaessa ajattelin että pystyn omistamaan mreittiä pitkällä tähtäimellä, vaikka luin useamman artikkelin jossa todettiin etteivät ne sovi osta ja unohda sijoitukseksi. Muistan miettineen että yhtiö selvisi finanssikriisistä kuivin jaloin, joten eiköhän riskien hallinta ole kunnossa.

Yhtiön tarjoamalla liiketoiminnalla on tarvetta jatkossakin. Liiketoimintaympäristön helpottaessa kurssi nousee ja osinkoa taas nostetaan. Oikeaan aikaan sijoittaessa tästä voi saada hyvän sijoituksen. Se ei kuitenkaan sovi pitkän salkkuun. Pitkään salkkuun haluan valikoida yhtiöitä, joita tykkään omistaa. Sellaisia yhtiöitä, että tuli sota tai lama niin liiketoiminta on pystyssä myös sen jälkeen. Tämä ei kuulu niihin.

Myynti jättää ison loven osinkoihin, mutta pääsalkkuun haluan ensisijaisesti osingon kasvattajia. Otan mielummin pienemmät osingot jotka kasvavat 10% vuodessa ilman uutta pääomaa, kuin suuret osingot mutta ilman uutta pääomaa ne laskevat 10% vuodessa.

En edes lukenut Q1 tulosta. Sillä ei ole väliä millainen se oli. Katson salkkua tyytyväisempänä, kunnes taas seuraava yhtiö alkaa vaivaamaan. Näin salkun heikoimmat lenkit seulottuvat pois ja jäljelle pitäisi jäädä laatuyhtiöitä, jotka sopivat omaan sijoitusstrategiaan.

Myynnistä saadut rahat aion sijoittaan pohjoisamerikan indeksirahastoon, jonka uskon pitkässä juoksussa tuottavan paremmin kuin NLY:n. Samalla kasvatan indeksien osuutta lähemmäs tavoiteallokaatiota. Tästä tulossa omakirjoituksensa loppukuusta. Piti änkeä tämä ja AT&T:n arvonmääritys tähän väliin, kun ne kestävät huonommin aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti