sunnuntai 1. syyskuuta 2024

Kuukausikatsaus 8/2024

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Samalla reflektoin mennyttä kuukautta. Teinkö jotain ja jos tein, niin miksi? Tulot, menot, osingot ja säästetyn rahasumman kirjaan ylös rutiininomaisesti. Lopussa päiväkirjamaisesti ajatuksia menneestä kuukaudesta.



Tulot
2 447,07€
Pelkkä kuukausipalkka. Lisätuloja ei nykyään juuri ole, kun en jaksa tehdä keikkaa enkä jaksa tehdä kevytyrittäjänä. Varmaan pitäisi, mutta motivaatio käyttää vapaapäivä ylimääräisten hilujen tienaamiseen on olematon, koska tulemme toimeen. Pitkässä juoksussa keikkatyö tarkoittaisi suurempaa säästösummaa ja luonnollisesti suurempaa salkkua. Riittävän pitkällä aikavälillä ero olisi todennäköisesti huomattava.

Kulutus
1 006,38€
Mitään ihmeellistä ei tehty lomalla, joten kulutus pysyi pienenä. Pieniä lisäkuluja sieltä täällä.

Osinkoja.
97,4€
Salkun myllääminen näkyy osingoissa. Useampi alle 100€ osinkokuukausi putkeen. Pidän pitkän pelin mielessä.

Säästöön
200€
150€ sijoituslainan maksuun ja 50€ käteiseksi. Pyrin laittamaan edes vähän käteiseksi, tuntuu hyvältä kun näkee käteisen hiljalleen kasvavan. Priorisoin lainan lyhentämisen korkeammalle koska korkoja tulee nykyisellä lainamäärällä 18€ kuukaudessa. Iso raha suhteessa siihen, minkä verran siirrän salkkuun uutta rahaa joka kuukausi.

Salkun tilanne
31.8.2024 salkkuni saldo on 33,2% tavoitteesta.
+1 560€ edellisestä kuukausikatsauksesta.
Käteisen osuus salkusta on 4,2%.
Sijoituslainaa -5 561,22€

Salkun loppusaldo on 79 788,68€. ATH ja miltei 1/3 tavoitteesta kasassa! Lähelle meni että olisi ylittänyt seuraavan kymmentuhatluvun. Siihen on matkaa vielä 211,32€. Jos maanantaille sattuu nousupäivä, niin menee yli. Nordnettiin realisoituu kertyneitä korkokuluja -18€, mutta lisään salkkuun uutta rahaa 200€.

Olin suurimman osan elokuusta lomalla, joten sijoittamisesta on vaikea sanoa paljoa. Päätin etten tee pörssihommia lomalla, paitsi suunnitellut tulosraportit luen läpi. Viimeisellä viikolla alkoi jo sen verran patoutunut motivaatio polttelemaan, että otin pienen varaslähdön pörssitöihin ja aloitin jo torstaina osaketouhut.

Toteutin QEPM ostoni suunnitellusti, tällä kertaa ostokohteeksi valikoitui Nordea jota ostin 800 eurolla. Hieman pienempi osto kun alkuperäisen suunnitelman 1 000€. Siitä syystä, että Nordnetin kampanjassa pääsin ostamaan ilman välityspalkkioita. Käytin sen yli jääneen 200€ sijoituslainan lyhentämiseen. Ja myös siitä syystä, että epäilen ajoituksen olevan huono. Koko systeemin tarkoitus oli ettei tarvitse miettiä ajoitusta, mutta ihan pienesti nyt kuitenkin mietin. Kirjoitushetkellä Nordea on salkkuni 2. suurin omistus Sammon jälkeen joten ihan hyvä pitää lisäpanostus pienenä. Edit. 1.9.2024: Toteutuneen ostohinnan ja välityspalkkion kanssa ostin Nordeaa yhteensä 930€ edestä, eli käytännössä suunnitelman mukaan.

Treiditilini on ollut jo pidempään jumissa kahdessa swing positiossa jotka molemmat laskivat muun markkinan mukana Tein treidit liian kevyin perustein ja stop-loss oli liian kaukana. Kurssit ovat pyörineet entryn ja stop-lossin välissä jo kahden kuukauden ajan. En halua enää katsella passiivisena vierestä kun rahat eivät tuota mitään. En myy positioita suoraan pois, mutta annan niille jatkossa vähemmän tilaa liikkua. 

Muuta
Loma on ihmisen parasta aikaa. Minulla oli pari tavoitetta lomalle:
1) Älä katso pörssiä
2) Ole mahdollisimman vähän tietokoneella
3) Älä ole koko päivää sisällä.

Nautin! Heti kun tietokoneella jumittelu jäi pois, niin päivässä oli yhtäkkiä rutkasti enemmän tunteja käyttää tv:n katseluun, pihatöihin, kirjan lukemiseen, ulkoiluun. Aika ei todellakaan tullut pitkäksi. Saisipa lomailua jatkaa vielä. Kolme viikkoa meni nopeasti. Tärkein tuli tehtyä, eli koen palautuneeni. Vapaus tehdä mitä haluaa muistutti siitä, että aloitin sijoitushommat jotta olisi mahdollisuus olla vähemmän töissä. Se tavoite ei ole muuttunut. Olen nyt ollut viikon verran töissä ja mainittakoon että työviikkokin meni mukavasti.

Jumppia en paljoa harrastanut. En halunnut että lomapäivät alkavat pyörimään kuntoilun ympärillä. Kävin jumpalla jos teki mieli. Muutoin käveltiin ulkona, käytiin pyörälenkillä ja pyörittiin kaupungilla. Arkiliikuntaa tuli reilusti. Halusin myös testata mitä polveni tykkää kevennetystä arjesta. Ei muutosta ainakaan parempaan, eli liikunta on selvästi hyväksi. Juoksua en jaksannut harrastaa, se vähän harmittaa.

Olipa aikaa edistää autotalli-asiaa, kun arkena en saa aikaiseksi. Lupa on nyt saatu. Odotellaan lopullista tarjousta rakennusfirmalta ja toivotaan että aikataulu pitää. Siihen asti pitää jännittää riittävätkö rahat vai täytyykö anella pankilta lisälainaa. Teimme varmuuden vuoksi jo hakemuksen lisälainasta, summa on 40 000€. Toivon ettei sitä tarvitse nostaa. Meillä ei ole mitään hajua projektin hintaluokasta niin ei auta kun varautua pahimpaan. Tallilla on hieman kiire, koska varastona toimivalle huoneelle tulee käyttöä vuodenvaihteessa ja siksipä tämä onkin alkanut hieman stressaamaan.

Loman loppupuolella vietin liikaa aikaa somessa. Olen huomannut että mitä enemmän käyn somessa, sitä huonommin voin. Ja mitä huonommin voin, sitä herkemmin avaan somen tylsistyessäni. Lopputulemana päätin aloittaa some-tauon. Sama ilmiö kun loman alussa tietokoneen kanssa: Päivässä oli yhtäkkiä enemmän tunteja, kun joka välissä ei pysty jumittamaan kännykkä kädessä sohvalla. Huomasin että ruoan jälkeen teki mieli ottaa kännykkä esiin ja löhöillä sohvalla. Leikkasin nurmikon. Illalla vastaava tilanne, silloin tein viilauksia treidaus-exceliini, jotta treidien suunnittelu helpottuu. Kirjaimellisesti saan asioita tehdyksi sillä ajalla, jonka olisin muuten viettänyt selatessa twitteriä, instagramia, threadsia, snapchattiä, facebookia vuoron perään loputtomassa kierteessä. Somen sijasta kannattaa tehdä jotain hyödyllistä tai jotain hauskaa. Se kun ei ole kumpaakaan.

Katsotaan kauanko sometauko tällä kertaa kestää. Aiempi ennästys on 3 - 4 viikkoa, mutta se ei sisältänyt ihan kaikkia sovelluksia ja siksipä välillä retkahdinkin yllä mainittuun kierteeseen. Nyt tauko koskee kaikkea somea. Aiemmin sometauko paransi mielialaa ja keskittymiskykyä. Treidausrutiinia suorittaessani keskeytän vähän väliä sen mitä olen tekemässä koska saan hyvän idean päivittäiseen snäpchat viestiin. Huomasin sen laskevan työntekoni laatua. Sijoitushommat menee prioriteettilistalla turhanpäiväisten päivitysten edelle.

Tiedostan että blogit ovat myös sosiaalista mediaa, mutta tämä on niin hidastempoinen ettei se aiheuta sellaista levottumuutta katsoa useamman kerran päivässä että mitähän uutta sinne on tullut.

Tästä tuli paljon höpöhöpöä kaikesta muusta ja vähän sijoittamisesta. Mutta sitä se loma tekee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti