lauantai 1. helmikuuta 2020

Kuukausikatsaus 1/2020

TAMMIKUUN KUUKAUSIKATSAUS 2020

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa.
Tuloja
1288,33€
Joulun pyhien lisät, vähennettynä yritystoiminnan kuluista. Kuluja tuli vain vakuutusmaksusta. Käden loukkaamisen takia töihin ei ole päässyt ja yrityksenkin puolelta piti peruuttaa asiakkaat ja kieltäytyä ottamasta uusia. Kaiken kukkuraksi vakuutusyhtiö oli sitä mieltä, että koska vakituisia tuloja ei ole, en saa korvausta menetetyistä tuloista. OP, not even once. Taistelu jatkuu.

Yritystoiminnan tuloja
Näitä en tule enää vähäisen toiminnan takia raportoimaan erikseen.

Kulutus
464,6€
Huh huh. Kylläpä nousi. Liittymä, 1 x kotipizza, 1 korttiosto, ruokaraha ja lainaerä. Voineen todeta että tänä vuonna voi olla tyytyväinen jos kulut ovat alle 600€/kk. Se tarkoittaa menojen tuplaantumista viime vuoteen nähden. Lainaerän lasken kuluksi (lyhennyksen ja koron), koska se raha on pois omasta käytöstä.

Osinkoja
22,3€
Osinkoja vain kuukausittain maksavista yhtiöistä, eli HR ja MAIN.

Säästöön
50€
Suunnitelman mukaisesti Nordean tilille ja kuukausittainen osakeosto sisään.

Salkun tilanne
31.1.2020 salkkuni saldo on 18,6% tavoitteesta.
Käteisen osuus salkusta on 0,7%.
Sijoituslainaa 0€

Tammikuu onkin ollut melkoista juhlaa osakemarkkinoilla. Kuukausisäästämisen toimeksianto jäi tekemättä, koska osingot eivät riittäneet kattamaan sitä. Osakesäästötilillekin etsin ostokohdetta, mutta kovin kallista on.

Muuta
Niin kuin kirjoitin, olin pienessä liikenneonnettumuudessa. Autoilija ajoi punaisia päin ja tönäisi minut ja pyöräni kumoon. Vaikka työharjoittelu on rankkaa ja töihin polkiessa mietin, että tämä 5 viikkoa ei tule loppumaan ikinä, niin kyllä todellakin olisin mielummin tehnyt harjoittelun pois. Viimeiset 2 viikkoa kotona istumista alkaa puuduttaan ja tulee tarve tehdä jotain hyödyllistä välillä. Varsinkin kun öisin alkaa raha-asiat ahdistamaan eikä tahdo untakaan saada.

Tämä kuukausi on ollut jotenkin täysi sekamelska. Ajatukset ovat sekaisin eikä mistään oikeen tahdo saada kiinni. Luen Grahamin Intelligent ivestoria, mutta tulosjulkistuksia pitäisi muistaa seurata olenko ottanyt yhteyttä vakuutusyhtiöönentäsvastapuolenliikkennevakuutuskukakorvaapyöränentämenetetyttulotmitäopintoohjaajasanooopintojenetenemisestä jne. Ajatukset hajalla, liikaa pitäisi tehdä ja lopulta en saa oikein mitään tehtyä. Muistuu mieleen ensimmäinen vuosi yrittäjänä.

Odotan innolla muuttamista uuteen taloon, samalla vähän pelottaa tulevat työmatkat harjoittelupaikalle. Parkkipaikkoja ei ole, joten bussilla täytynee mennä. Moneen paikkaan pitää kulkea kahdella bussilla, joten työmatka tulee ajallisesti pidentymään. En tiedä onko tämä oikeasti kovin iso ongelma, monet ihmiset kulkee busseilla. Itse en ole ikinä oppinut käyttämään julkisia. Olen valinnut mielummin 10km pyörällä kuin bussilla, mutta nyt kun kulkemisesta tulee jokapäiväistä, niin päivittäinen pyöräily alkaa olemaan liian raskasta.

Tavoitesivu päivitetty. Jatkossa mietin tulenko päivittämään tavoitesivua joka kuukausi vai esimerkiksi kvartaaleittain. Salkun kirjanpito kaipaa muutoinkin selkeyttämistä, nyt minulla on 5 exceliä joissa parhaimmillaan 8 välilehteä, joita pitäisi muistaa seurata. Tykkään kyllä käppyröistä, ne antavat selkeän kuvan suunnasta, mutta välillä niiden täyttäminen on enemmän työtä kuin hupia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti