keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Main Street Capital tulosjulkistus: Jatkan ostoja, kun en keksi muutakaan.

Kuten kuukausikatsauksessa kirjoitin, vapaa-aika on ollut niin kortilla etten millään jaksaisi käyttää ajatuskapasiteettiani nyt lukujen tutkimiseen. Olen kuitenkin päättänyt käydä tulosjulkistukset läpi ja sen totta vie aion myös tehdä.

Olen ollut tästä vähän huolissani. Tämä on toistaiseksi viimeinen ostos jonka tein kevyin perustein. Perustehan oli hyvä osinkoprosentti ja kuukausittaiset osingot. Luulin jo kasvaneeni tuosta yli, mutta piti keksiä jokin osake jolla pääsen aloittamaan neljänneksittäiset ostot Nordean salkkuun. Loppuvuodesta 2019 lähtien olen siis ostanut tätä neljä kertaa vuodessa 50 eurolla kerrallaan.

Tein taas sen virheen, että väsymyspäissäni luin Seeking Alphasta artikkeleita yhtiöstä ennen kuin aloitin tätä kirjoitusta, joten se on saattanut vaikuttaa mielipiteeseeni. Tiesin tekeväni syntiä, mutta laiskotti ja halusin päästä helpolla :D

Koko vuoden tulos ei ole erityisen hyvä. Se on vähemmän kuin 2019 tai 2018. Kuitenkin enemmän kuin 2017. Ei siis huonokaan. Alariville jäi vuonna 2020 suunnilleen saman verran kuin 2017. Yhtiö kärsii matalista koroista kun jokaisen omaisuuslajin keskimääräinen netto-korko on laskenut edellisvuoteen verrattuna. Viimeisen neljänneksen tulos on kuitenkin vähintäänkin kohtuullinen, sillä se on samaa tasoa edellisvuoden kanssa. Korona huomioiden pidän tätä hyvänä merkkinä.

Menneisyydessä olen poiminut tällaisia yhtiöitä salkkuuni enemmänkin: 2,10$ eps tuloksesta maksetaan osinkoja 2,46$. Se voi kertoa johdon uskosta tuloksen kasvuun tai sitten se voi kertoa siitä että johto ei uskalla laskea osinkoa koska pelkää sen vaikuttavan kurssiin huomattavasti. Tästä syystä olen hieman pelolla seurannut osaketta.

Onneksi osinko on nyt kuitenkin pidetty ennallaan eikä sitä olla lähdetty nostamaan. Toivotaan tuloksen kasvavan niin että se kattaa taas osingon, jolloin tätä voi ostaa ja omistaa paremmin mielin. Johto uskoo tämän tapahtuvan "myöhemmin tänä vuonna." Uskoisin että korkoympäristö muuttuu yhtiölle suotuisampaan suuntaan, joka tuo tukea tulokseen. Toisaalta se voi myös laskea lainaa hakevien pienyritysten lukumäärää, joten se saattaa olla kaksiteräinen miekka.

Yhtiö on kasvattanut liiketoimintaansa varainhoidon puolella. Mikäli tämä menee kuten Capmanilla suomessa, sen pitäisi tarkoittaa vakaampaa ja ennustettavampaa tulovirtaa. Nyt suuri osa tuloksesta tulee ymmärtääkseni omistettujen yhtiöiden osingoista sekä korkotuloista. Varsinkin osingot ovat suhdanneherkkiä. Yhtiön luotto tulevaisuuteen näyttää perustuvan paljolti siihen että osinkojen odotetaan palaavan vakaalle linjalle (kuten ennen koronaa.)

MAIN on yhdessä Annaly Capital Managementin kanssa salkun high yield osiota. Kovin suurelle painolle en tätä halua, koska en ymmärrä yhtiön toimintaympäristöä ja siihen vaikuttavia tekijöitä niin hyvin kuin haluaisin ja pitäisi. Painiskelen edelleen salkkuyhtiöiden lukumäärän kanssa, joten en ole halunnut siirtyä tekemään säännöllisiä ostoja muihin yhtiöihin. Jatkan siis tämän lisäämistä ainakin toistaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti