maanantai 1. maaliskuuta 2021

Kuukausikatsaus 2/21

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa. Lopussa päiväkirjamaisesti fiiliksiä menneestä kuusta.
Tuloja
41,68€
Tein muutamia työvuoroja, mutta ne eivät ehtineet maksuun helmikuun puolella. Tässä yhden vuoron palkka, josta ei paljoa tullutkaan koska en ollut toimittanut verokorttia ajoissa. Luulin että tammikuussa tehdyt työt verotetaan vielä edellisvuoden verokortilla, mutta ei tässä tapauksessa. Ilmeisesti siksi, että palkka maksettiin vasta helmikuun puolella.

Kulutus
1 289,5€
No tämä sitten. Jos tammikuussa oli odotettua pienemmät menot niin nyt tuli oikeen korkojen kanssa takaisin. Sisältää mm. lainaerän, sähkö + siirto, vakuutukset, auton katsastuksen ja varaosat (piti korjailla että menee katsastuksesta läpi). Tankkasinkin auton kertaalleen. Piti maksaa vielä opintotuen takaisinperintä vuodelta 2019 mutta unohdin, joten se menkööt ensi kuusta sitten.

Osinkoja
171,6€
Nämä ovat bruttona, mutta nettonakin osingot olivat miltei 10% kulutuksesta. Minusta tähän voi olla tyytyväinen, varsinkin kun tässä kuussa kulutus oli erityisen suurta johtuen kertaluonteisista koko vuoden vakuutusmaksuista ym.

Säästöön
200€
Tämän taisin laittaa käteiseksi... Edellinen kuun vaihte tuntuu olevan ikuisuus sitten niin en varmaksi muista.

Salkun tilanne
28.2.2021 salkkuni saldo on 18,6% tavoitteesta.
+ 2 1456€ edellisestä kuukausikatsauksesta.
Käteisen osuus salkusta on 7,8%.
Sijoituslainaa 0€

Onpas ollut komeaa nousua kuukauden aikana :) Viimeisin viikko on ollut rumaa laskua, mutta kuukauden osalta silti kivasti plussalla. Salkkuni on näin ATH lukemissa, edellinen tuli ennen koronaa 1/20. Kyllähän se toipuminen kestikin.

Fordin myymisen myötä salkku on taas tuntunut huomattavasti mukavammalta. Olisi kannattanut myydä aiemmin eikä mähmiä ikävältä tuntuvan osakkeen kanssa niin pitkään. Toisaalta näin odottamalla sain huomattavasti paremman hinnan mitä olisin saanut vuosi sitten. Myyntejä pohtiessa tulee jatkuvasti kyttäiltyä kursseja jälkeenpäin ja pohdittua että teinkö hyvän päätöksen vai en. Olen yrittänyt päästää tästä tavasta irti. Myyty mikä myyty eikä menneet päätökset muutu jossittelemalla.

Fordista saadut rahat pistin osittain osinkoa ulos maksavaan eurooppa ETF rahastoon. Tästä olen kirjoittamassa omaa kirjoitustaan, mutta en viitsinyt julkaista sitä "ajankohtaisena" koska kuun alussa tuli muutenkin spämmättyä tulosraportteja tiuhaan tahtiin ulos. Kirjoitan sitten paremmalla ajalla.

Tulosraporteista sen verran että Main Street Capitalin tulos tuli perjantaina. Olisi pitänyt kirjoittaa viimeistään lauantaina raportti, mutta harjoittelun ja töiden vuoksi olen ollut niin kiireinen ja väsynyt että päätin luistaa tästä velvoitteesta. Jaksoin kyllä silmäillä sen läpi, joten olen edes jotenkin ajantasalla yhtiön tuloksesta. Tuloskausi ottikin voimille enemmän kuin kuvittelin sen ottaneen ja pienellä viiveellä alkoi väsymys. Tähän liittyy myös viikko sitten alkanut harjoittelu joka on vienyt todella paljon voimavaroja. Pelkkä ajatus lukujen kaivamisesta exceliin tuntuu todella inhottavalta juuri nyt. Näin vanhemmiten olen oppinut antamaan itselleni armoa silloin kun se on välttämätöntä.

Muuta
Helmikuu on tuntunut loputtoman pitkältä. Alku kuussa oli mitään tekemättömyys joka sai pienetkin hommat tuntumaan ylitsepääsemättömiltä. Viimeinen viikko meni harjoittelussa, joka tarkoittaa aikaisia aamuja ja pitkiä päiviä. Ilmaisena työvoimana suurennuslasin alla. Onneksi on viimeinen harjoitteluni.

Yllä mainitun väsymyksestä huolimatta olen käyttänyt sen vähän vapaa-ajan ja energian kuntoiluun. Ynnäillessäni kuukauden harjoituksia voin olla aika tyytyväinen. Pitkästä aikaa kuntosalillakin on tullut edistystä, vaikka loppuvuodesta leikattu kyynärpää ei ole entisensä. Nyt alkavalla kuukaudelle pyrin tekemään kevyemmän ohjelman, jotta jaksan hoitaa kaikki pakolliset velvollisuudet kunnialla eikä kuntoilu tunnu pakotteelta.

Minulla on työharjoittelua jäljellä 3 viikkoa. Ehdin käydä sovitussa kesätyöpaikassakin. Työnkuva ei ole sitä mitä minulle luvattiin, mutta se johtuu koronasta ja uskon että mukavampiin hommiin pääsen sitten joskus kun korona-rokotteet on saatu annettua. Ehkä kesän jälkeen, ehkä ei...

En kuitenkaan nähnyt tarpeelliseksi perua sovittuja töitä koska a) saan aloittaa työt heti kun haluan ja b) saan olla pidempään mikäli haluan. Aloitan siis työt maaliskuussa ja toivon viihtyväni pidempäänkin kuin kesän. Sopimus kirjoitetaan maaliskuun lopusta syyskuun alkuun eli ainakin 5 kuukautta menee mukavasti päivätyörutiinien merkeissä. Odotan pienellä pelolla, mutta nopeastihan työhön lopulta sitten oppii.

Kun harjoittelu loppuu perjantaina niin aloitan työt seuraavana maanantaina. Tämän myötä koulu onkin paketissa ja ei tarvitse kuin odotella papereita. Nyt on opinnäytetyöt, viimeiset kurssit yms. suoritettu ja täytyy vain odotella milloni saan viralliset paperit ulos.

Pysähdyn muistelemaan elämäntilannettani vuonna 2018 kun aloitin koulun. Siihen verrattuna: Ai että, kyllä nyt on asiat hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti