sunnuntai 1. elokuuta 2021

Kuukausikatsaus 7/21

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa. Lopussa päiväkirjamaisesti fiiliksiä menneestä kuusta.
Tuloja
2 244,39€
Olen tähänkin enemmän kuin tyytyväinen. Tässä on 2 sunnuntaina tehtyä ylityöpäivää. Rankkojahan ne on kun viikonloppu jää lyhyeksi, mutta palkkapäivänä hymyilyttää. Lisäksi sain veronpalautusta 2 156,24€. Tuon summan olen korjannut viime vuoden tuloihin.

Kulutus
729,9€
Jos ei tarvitse tehdä yhteistilille ylimääräisiä siirtoja, niin kulutus on mukavan pientä. Kunhan saadaan tontti lunastettua niin uskon että kuukausikulutus voi olla keskimäärin jotain 800 - 900€ luokkaa.

Osinkoja.
30,4€
Yksi huonompi osinkokuukausi välissä ei haittaisi, mutta kun näitä on kaksi putkeen, niin ehtii jo turhautua.

Säästöön
400€
100€ meni käteiseksi Bank Norwegianiin, 100€ Nordealle niin että 50€ AOT:lle ja 50€ OST:lle. 200€ käytin sijoituslainan lyhentämiseen. Haluaisin sijoittaa enemmän, varsinkin kun tässäkin kuussa tulot olisivat sen sallineet, mutta tarkoitus on lunastaa tontti pois tämän vuoden puolella. Mikäli saamme sen lunastettua ennen seuraavaa vuokraa, säästämme 1 000€ joten kannattaa yrittää. Alkuperäinen suunnitelmani oli säästää 1 700€ nettopalkastani aina se 200€ sijoituksiin ja lisäksi kaikki mitä ylitöinä tienaan. Se olisi tässä kuussa tarkoittanut 700€ sijoitusta. Ehkäpä enemmänkin koska veronpalautukset.

Salkun tilanne
31.7.2021 salkkuni saldo on 22,0% tavoitteesta.
+ 1 606€ edellisestä kuukausikatsauksesta.
Käteisen osuus salkusta on 8,3%.
Sijoituslainaa -2 160,93€

Oli ihan pakko tarkastaa. Kyllä, salkku on kasvanut joka kuukausi sitten joulukuun. Ja komeita euromääriä vielä. Eiköhän kohta tule taas joku pieni kuoppa matkaan. Olisi ihan hyvä, kun euforia alkaa valtaamaan omaa mieltä. Sijoittaminen on ollut itselle taas niin helppoa ja yksinkertaista että realiteettien palautus olisi paikallaan.

Tontin vuoden vuokra on 2 000€, maksetaan kaksi kertaa vuodessa. Yritämme saada tontin lunastettua ennen kuin tulee seuraava lasku, jotta säästäisimme sen 1 000€. Tekee tiukkaa, kun parissa kuukaudessa minun pitäisi saada ainakin 2 000€ kasaan.

Tontin lunastamisen jälkeen otan vähän takaisin sitä, etten ole näitä hyviä tuloja pystynyt käyttämään täysimääräisenä salkun kasvattamiseen. Olisin saanut suunnatonta mielihyvää kun excelin summa nousee kerralla 700€. Tekisi motivaatiollekin hyvää kun sijoituslaina lyhentyisi nopeasti.

Yritän malttaa ostojen kanssa vielä, kunnes käteinen on tavoitteessa ja sijoituslaina nollassa. Ideoita on. Sekä uusia yhtiöitä että vanhojen lisäystä. Capmanin suhteen olen päättänyt lisätä jos Q2 tulos näyttää hyvältä ja hinta on kohtuullinen. Kovin suurta summaa en siihen aio laittaa, enkä ajatellut maksaa preemiota arvonmääritykselleni, riippumatta siitä mitä arvonmääritys sitten lopulta antaakaan käyväksi arvoksi. Uskon että nykyinen noin 3,1€ kurssi on liian korkea, ellei tulos sitten ole todella hyvä. Ja jos on, niin kurssi todennäköisesti nousee vielä julkistuksen jälkeen.

Muuta
Työpaikalleni aukesin vakituinen toimi. Laitoin hakemusta, vaikka olen vähän kahden vaiheilla että haluanko tuolla olla ja miten pitkään. Parhaimmillan työ on mukavaa ja leppoisaa. Pahimillaan järkyttävää kiirettä jossa mitään ei ehdi tehdä kunnolla ja joka suunnalta tulee haukkuja. Olen naivisti siinä uskossa että eiköhän tilanne helpota kun korona helpottaa, vaikka muut sanovat että krooninen alimiehitys on kestänyt jo vuosia.

Jos saan vakituisen työn, se toisi vähän turvaa pidemmällä tähtäimellä. Samalla se mahdollistaisi sen, että mietin rauhassa mitä haluan tehdä. Tällä palkalla ja stressillä olen (taas) miettinyt uudelleen kouluttautumista, mutta ainakin alkuun se tarkottaisi jotain avoimen yliopiston kursseja. Nykyisessä työssä teen vai arkiaamuja niin se vähän helpottaisi aikataulujen sumplimista. Vakiotyössä voisin miettiä minkä verran jaksan opiskella, kun pätkätöissä täytyy lisäksi miettiä että mitähän töitä teen ensi keväänä.

Suunnitelmia tietenkin vähän hankaloittaa sekin että työpäivät vaihtelevat runsaasti ja se vaikuttaa paljon siihen miten on energiaa töiden jälkeen. Jos en jaksa opiskella, ainakin jaksan tehdä ylitöitä ja sijoittaa. Ei tämäkään nyt taas pöllömmältä ajatukselta tunnu, kun salkku kasvaa silmissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti