perjantai 1. lokakuuta 2021

Kuukausikatsaus 9/21

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa. Lopussa päiväkirjamaisesti fiiliksiä menneestä kuusta.
Tuloja
2 289,51€
Saimme ilmoituksen ettei ylitöitä enää tehdä. Joten helpot lisätienestit ovat historiaa. Ensi kuussa tulee vielä lisiä, mutta tämän jälkeen täytyy ehkä siirtyä keikkatöihin toisen työnantajan palvelukseen. Ylitöitä ei siitä tietenkään makseta, mutta sunnuntailisiä yritän saada kerättyä. Ihan nykyisellä tahdilla en ylitöitä halua tehdä, mutta 1 tai maksimissaan 2 vuoroa kuukauteen toisi jo vuodessa mukavan summan rahaa.

Kulutus
747,8€
Lunastimme tontin pois tässä kuussa. Olen miettinyt miten merkkaan sen menoiksi. Menohan se on. Mutta en myöskään merkannut asunnon käsirahaa menoksi. Ajattelen asian niin, että nämä eivät ole jatkuvia menoja, joten en niitä laske kulutukseen. Kulutus sisältää elämisen kustannutkset. Tonttia ja asuntoa ei toivottavasti tarvitse enää ikinä ostaa uudestaan. Tässä pitää olla tarkkana ettei kohta mikä tahansa kulutus mene "ohi kirjanpidon" kun se on kertaluontoista. Auto tulee mieleen, siinä olisi helppo huijata itseä.

Osinkoja.
86,9€
Syyskuun osingoiksi ihan kohtuulliset. Joskaan ei hyvät. Uusia firmoja salkkuun? Harkinnassa on muutamia, jotka mainitsinkin H1 tuloskatsauksen yhteydessä.

Säästöön
50€
Yllä mainitusta tontin ostosta johtuen en uskaltanut enempää laittaa. Jotta olisi tilillä edes vähän rahaa seuraavaan palkkaan asti. Kuten aiemmin jossain kirjoitin, nyt yritän loppu vuonna hieman paikata hyvistä tuloista riippumatta pieneksi jäänyttä sijoitussummaa. Suuria summista ei pienestä palkasta jää sijoitettavaksi. Mutta enemmän kuin tähän asti.

Salkun tilanne
30.9.2021 salkkuni saldo on 22,8% tavoitteesta.
-1 302€ edellisestä kuukausikatsauksesta.
Käteisen osuus salkusta on 7,4%.
Sijoituslainaa -4 328,4€

Tulihan se laskukuukausikin sinne väliin. Vihdoinkin. Ja heti on ollut vaikeuksia malttaa ostojen kanssa :D

Vähän olen itseäni soimannut. Olisi pitänyt ostaa Capmania kahdessa 900€ erässä, sen sijaan että ostan kerralla 1 500€ verran ja sitten harmittelen laskun jatkuessa että positio on jo niin iso ettei sitä haluaisi ostaa lisää, mutta kun halvemmalla saa niin mieli tekee. Luulin jo osaavani tämän, mutta näemmä en.

Vaikka kurssilasku oli odotettu, se tuli silti yllättäen. Pää ei ollutkaan valmistautunut siihen, enkä saanut systemaattisesti tankkailtua laskevaan kurssiin. Vaikka juuri näin olin suunnitellut tekeväni. No ensi kerralla sitten.

En ostanut enää lisää Capmania. Ainakaan vielä. Olin kyllä valmistautunut ostamaan. Olin ihan varma että ostan. Mutta jokin ääni takaraivossa sanoi että positio alkaa jo olemaan sopivan kokoinen. Riittää. Uskoin sitä. Lokakuussa pääsen paremmalle tasolle ostokulujen kanssa, eli jos hinta pysyy nykyisessä, saatan tehdä pienen 700€ lisäyksen. Tuosta maksan sen 7€ välityspalkkioita eli 1% sääntö toteutuu.

Jos en osta Capmania, saatan löytää jotain muuta ostettavaa jo omistamistani yhtiöstä. Joltain keskustelupalstalta luin että TietoEVRY on nyt aliarvostettu. Fortumia olen harkinnut lisääväni jo hetken aikaa. Pitää perehtyä paremmalla ajalla.

Muuta
Vihdoin tontti saatiin lunastettua. Tämä tuo pientä säästöä elinkustannuksiin, mutta ennen kaikkea olemme askeleen lähempänä tilannetta jossa ei jatkuvasti tarvitse säästää suurehkoa summaa rahaa. Autotalli pitää vielä rakennuttaa, meillä kun ei muutoin ole mitään pihavarastoa.

Tontin lunastuksen jälkeen tilillä oli 1 000€. Eli aika tyhjistä lähdetään taas autotallirahoja kasaamaan. Tuli muuten epämiellyttävä olo kun ei ollut varma jääkö käyttötilille yhtään rahaa. Mitä jos olisi tullut yllättäviä kuluja? Onhan minulla se puskurirahasto näitä tilanteita varten, että ei tässä oikeasti menty edes lähelle rahatonta.

En tiedä tarkkaa hintaa autotallille. Mutta piirrustukset, pohjatyöt ja talli maksanee yhteensä noin 40 000€. Toivon että tämä karkea arvioni on yläkanttiin, mutta ei välttämättä. Se selviää seuraavan noin vuoden sisällä kun asiaa aletaan työstämään aktiivisemmin.

Ei kommentteja: