lauantai 22. tammikuuta 2022

Ajatuksia, laskusta ja muusta.

Kuukausia olen ehtinyt harmittelemaan, kun superluottoa on sen verran, ettei uusia ostoja mielellään tekisi. Käteistäkin toki on ainakin yhteen ostoon, mutta kaukana 10% tavoiteallokaatiosta. Olen pitkään pelännyt kurssilaskua jossa minulla ei (taaskaan) ole pelimerkkejä käytettävissä. Nyt onkin ollut pienimuotoista pudotusta. Nasdaq tullut huipustaan alas -13%. S&P 500 laskenut -8%.

En ole jaksanut käyttää paljoa aikaa osakkeiden arvottamiseen. Oli tarkoitus tehdä lista niistä osakkeista joita haluaisin lisätä. Tähän kirjaisin myös millä hinnalla oston teen. Mutta -4 000€ sijoituslainaa pitää toistaiseksi huolen siitä että suurta määrää osakkeita en pysty ostamaan. Näin ollen motivaatio osakkeiden pyörittämiseen excelissä on ollut aika vähäinen. (Jos eteen tulee mielestäni aivan no-brainer ostopaikka, niin tietenkin laitan loputkin käteiset töihin.)

Olen yrittänyt olla vahtaamatta salkkua. Tiedän että tavoiteallokaatioon pääseminen vie 4 - 8 kuukautta. Aika ei tunnu niin mahdottoman pitkältä, jos antaa sen mennä omalla painollaan. Automaattinen kuukausisäästäminen lyhentää lainaa ilman ylimääräistä stressiä. Kunhan elän elämääni niin pääsen hiljalleen ja kivuttomasti sinne mihin olen menossa. Juuri nyt 6kk tuntuu pitkältä ajalta, mutta jälkikäteen ajateltuna se on aina mennyt nopeasti. Ostopaikkoja tulee jatkossakin, vaikka tästä kuopasta ei saisikaan pohjalta kauhottua mitään salkkuun. Ei sillä että nykyisen laskun jälkeen olisi herännyt hirveä tarve ostaa lisää osakkeita. Mistään romahduksesta ei vielä voida puhua.

Tammikuun joka viikottaiset ylityöt sekä muutama työllistävämpi kirjoitus pitääkin blogin todennäköisesti normaalia hiljaisempana vielä ensi kuun ajan. Työstän pidempää kirjoitussarjaa arvonmäärityksestä, ja tuntuu että aiheesta ei pysty kovin suppeasti kirjoittamaan. Katsotaan nyt saanko tästä ikinä mitään julkaistavan arvoista aikaiseksi. Itsekritiikki on aika kovaa, kun ilman koulutusta yritän saada asioita selitettyä niin, että itsekin tajuaisin mistä kirjoitan. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti