tiistai 1. helmikuuta 2022

Kuukausikatsaus 1/22

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa. Lopussa päiväkirjamaisesti fiiliksiä menneestä kuusta.
Tuloja
2 432,83€
Joulukuussa tein jotain ylitöitä, ne maksettiin nyt. Tammikuussa tein paljon, ne maksetaan ensi kuussa. :)

Kulutus
755,7€
Oikein hyvä aloitus vuodelle, vaikka tässäkin oli joitain ylimääräisiä kuluja. Täytyy jatkossakin asennoitua siihen että jotain omia kuluja tulee olemaan, eli rahaa menee muuhunkin kun ruokaan ja asumiseen. Se tekee arjesta siedettävämpää. En tiedä mistä tämä hedonismi kumpuaa, mutta suklaapatukka siellä, olut täällä ja munkkikahvi tuolla on ollut osa tammikuuta.

Osinkoja.
53,2€
Tammikuun osingoiksi aika hyvät, mutta suurin osa on H&R:n maksamaa ylimääräistä osinkoa johtuen jakautumisesta kahdeksi yhtiöksi.

Säästöön
450€
300€ lainan lyhentämiseen, loput tasaisesti Nordean aot, ost ja käteiseksi.

Salkun tilanne
31.1.2022 salkkuni saldo on 23,7% tavoitteesta.
-690€ edellisestä kuukausikatsauksesta.
Käteisen osuus salkusta on 4,4%.
Sijoituslainaa -3 876,09€

Vuoden ensimmäinen kuukausi takana. Mitä enemmän asiaa mietin, sitä enemmän tekee mieli laittaa pieni summa rahaa treidisalkkuun. On vielä muita projekteja kesken, niin en ole treidausasiaa ehtinyt lähestymään muuta kuin ajatuksen tasolla. Tiedän että aika on tiukassa muutenkin ja se vaatisi tunteja pörssikurssien vahtaamista. Jonkunlaista systeemiä ajattelin kuitenkin itselleni kehitellä.

Turbulenssi pörssissä sai hetkeksi FOMO:n valtaamaan pääkopan. Sitten mietin mitä Charlie Mungerin (väitetysti) sanoi: "It takes character to sit here with all that money. I didn't get to where I am going after medicore opportunities." Ajattelin joskus että on rohkeutta sijoittaa välittämättä markkinatilanteesta tai kursseista. Mutta nykyään ajattelen että se on helppo ratkaisu. Rohkeutta on olla sijoittamatta kun kaikki muut rikastuvat. Tämmöisenä mietelauseena tähän väliin. En ajatellut tehdä suuria muutoksia suunnitelmaani, kunhan kirjoitan auki tammikuun ajatukset.

Ei muuten ollut aivan niin surkea kuukausi kun alkuun näytti. Salkku on kyllä pakkasella, mutta tuloksen julkaisseet yhtiöt antoivat luottoa tulevaisuuteen. 

Muuta
Olin tammikuun jokaisena sunnuntaina töissä. Välillä oli rankkaa, mutta rahaa siitä tulee kuin roskaa. Tai ei, mutta omiin tuloihini peilaten oikeen reilut lisätienestit ylitöiden ja hälytysrahojen kanssa. Toisaalta tammikuussa oli 5 vapaapäivää. Senkään takia en ole saanut blogiin suunniteltuja kirjoituksia oikeen etenemään.

Jotain olen silti saanut aikaiseksi. Kuntoilla olen jaksanut täysin suunnitelman mukaan. Vanhat rasitusvammat provosoituivat muistuttamaan itsestään viitaten siihen että kuukauden kuormitus on ollut liikaa. Työt ja treenit vielä jaksaisikin, mutta lisäksi pyöräilen töihin joka päivä. 12km suuntaan, eli 24km päivässä. Kun tästä kaikesta pitäisi palautua lauantain aikana, niin vuorokaudesta loppuvat tunnit kesken.

Olen siinä uskossa että ylitöitä ei enää teetetä. Eli sinne menee helpot extra-rahat. Jos pitää siirtyä keikkailemaan toisen työnantajan palvelukseen, niin jää saamatta ylityölisät. Kuormitus kuitenkin pysyy ennallaan pyöräilymatkoineen joten kynnys keikkatöiden ottamiseen on aika korkea.

Sitten taas mietin että mitä enemmän tienaa, sitä enemmän on varaa sijoittaa. Mitä enemmän sijoittaa, sitä enemmän rahat ehtivät kasvaa korkoa korolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti