lauantai 1. tammikuuta 2022

Kuukausikatsaus 12/21

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa. Lopussa päiväkirjamaisesti fiiliksiä menneestä kuusta.
Tuloja
2 236,92€
Jälleen hyvät tulot, kun jaksoi tehdä ylitöitä. Huomaan olevani tyytyväinen aina tulojen ylittäessä 2 000€.

Kulutus
764,94€
Yllättävän pienet kulutkin oli, vaikka tämä sisältää joululahjat. 

Osinkoja.
71,3€
Osingot sitten olivatkin pettymys. Viime vuonna Telia maksoi lisäosingon joulukuussa, joten tästä syystä tuli tänä vuonna hieman vähemmän. 

Säästöön
500€
Pyrkimyksenä päästä sijoituslainasta nyt hetkeksi eroon. 450€ lainan lyhentämiseen ja 50€ käteiseksi.

Salkun tilanne
31.12.2021 salkkuni saldo on 24,0% tavoitteesta.
+2 919€ edellisestä kuukausikatsauksesta.
Käteisen osuus salkusta on 4,2%.
Sijoituslainaa -4 218€

Niinhän siinä kävi, että salkku päätyi ATH lukemiin ja komeasti 24,0% tasalukuun. Kohta on 1/4 tavoitteesta täynnä. Tiedän ettei tavoitesummani tule riittämään palkkatöiden lopettamiseen, mutta pidän sitä vähintäänkin hyvänä ja mielekkäänä välitavoitteena.

Käteistä ei sitten tämän enempää saanut kasaan :( En vain saa sitä toivomaani tavoiteallokaatiota kerättyä. Eli 10% käteistä ja 0% sijoituslainaa. Tästä voisi sitten lähteä tekemään maltillisia peliliikkeitä aina tilaisuuden tullen. Tarvittaessa toki pitää uskaltaa satsata isostikin, mutta ei jokainen 2% lasku ole ostopaikka.

Salkkuun tuli uusi yhtiö. Muuten en salkkuun koskenut. Välillä tekee mieli myllätä hieman. Suunnittelen vakavasti treidi-salkun jatkamista. En oikeastaan ole lopettanut sitä koskaan, se on vain ollut "määrittelemättömällä tauolla." Minusta tuntuu ettei liian pienellä pääomalla kannata yrittääkkään treidata. Päiväkaupan tekeminen Nordnetin viputuotteilla oli ehkä huono ajatus. Tai sitten en vain osannut. 200€ salkulla kyllä kelpaa harjoitella treidaamista, mutta käytännössä oma motivaatio ei riittänyt kun poimin 0,5 - 2€ voittoja.

Joka tapauksessa suunnitelma on jatkaa sitäkin harrastusta, mutta se vaatinee hieman isomman kassan. Kiire ei ole, välillä kyllä harmittaa "menetetyt tuotot" kun muut saavat sen näyttämään niin helpolta. Yritän hokea itselleni että se vaatii työtä ja tunteja, ei riitä että avaa salkun ja vähän treidailee, sitten laittaa twitteriin kuvia komeista tuottoprosenteista.

Muuta
Muistan että kuun alkupuolella oma motivaatio oli hakusessa. Töihin meneminen ärsytti. Toivottavasti se ei ehtinyt paljoa näkymään työn tasossa. Jouluna jokin naksahti kohdilleen, ehkä ehdin lepäämään ja nukkumaan tarpeeksi. Vuoden viimeisen viikon olen viihtynyt töissä oikein hyvin. Päivätkin ovat alkaneet pidentyä, mikä parantaa jo ajatuksen tasolla omaa mielialaa.

Jatkuva valittaminen on huono piirre. Se jää päälle. Kohta alkaa oikeasti uskomaan että omat asiat on huonosti. Mielestäni minulla ei nyt ole. Täytyy välillä muistutella itseä vuodesta 2017 jolloin elätin itseni yrittäjänä ja olin todella epätoivoinen saamaan mitä tahansa työtä. Minulla on oikeasti asiat aika hyvin nyt.

Kuntoilun puolesta joulukuu meni huonosti. Huonosti nukutut yöt ja matala energiataso kuun puolessa välissä häiritsi jumppia liikaa. En jaksanut psyykata itseäni koviin treeneihin ja rajojen kokeilemiseen. Sain kuitenkin kohtuullisen määrän treenejä tehdyksi. Consistency beats perfection. Tämä on tärkeä muistisääntö joka pätee kuntoiluun, sijoittamiseen ja melkeimpä kaikkeen muuhunkin elämässä.

Ai että on kivaa kun kohta pääsen taas käymään läpi koko vuoden excelit :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti