torstai 3. marraskuuta 2022

Ostin lisää Visaa

Tein tänään noin 2 000€ lisäyksen Visa-positiooni. Aiemmin omistin 14 kpl, nyt omistan 24 eli miltei tuplasin omistukseni. Avoimuuden nimissä, sekä itselleni muistiin, ajattelin että kirjoitan nyt nopean kirjoituksen miksi tuli painettua ostonappulaa. Kuten kuukausikatsauksessa kirjoitin, USA-lappujen arvonmääritykseen ei ole ollut aikaa eikä energiaa. Kyllähän sen olisi ehtinyt tehdä, kun jostain muusta olisi nipistänyt, mutta pimeän syksyn jo muutenkin väsyttäessä en kokenut fiksuna ratkaisuna nipistää yöunista. Välillä yritän kuulostaa niin fiksulta ja pätevältä sijoittajalta että tämä kirjoitus on hyvä heräte, jos joskus tekee mieli kauppojani apinoida. Yritän siis sanoa että do your own research.

Ostin 10kpl hintaan 195,31$.  Visa on oston myötä salkkuni 4. suurin omistus, edellä Sampo, 3M ja Nordea. Tein oston niinkin kevyin perustein kun historiallinen PE-luku on miltei koronakriisin pohjien tasolla. Nuolella merkattu koronakuoppa kuvaajiin.

Lähde: Koyfin


Hintahan ei suinkaan ole koronakriisin tasolla. Alla hintagraafi päiväkynttilöillä:

Lähde: Tradingview

Mutta verrattuna aiempiin ostoihini, sain osaketta huomattavasti halvemmalla. Siis hinta ja arvo. Nimittäin ostin alhaisemmalla PE-luvulla, ostin myös alempaan hintaan mitä aiemmat ostoni. Ja koska tulos oli todella hyvä, niin pidin ostoa järkevänä päätöksenä. Aikahan sen sitten näyttää.

Näin laiskaan arvonmääritykseen ei ole mitään syytä. Visa raportoi vapaan kassavirran suoraan tuloslaskelmassa. Minun ei olisi tarvinnut kuin siirtää luku exceliin ja heittää hatusta kasvuodotukset 3 eri skenaariossa. Vasemmalla kädellä tehtynä aikaa olisi kulunut 30min ja paremmin paneutuen jotain 2 - 6h välissä.

Riskejä tässä toki on. USA:ssa touhutaan lakia, jolla saadaan maksukortin tarjoajat maksamaan enemmän veroja. Yahoo! Financesta luin arvion että tämä rokottaisi Visaa ja Mastercardia noin 1,8 miljardin edestä. Tämä on jo sellainen summa että tuntuu käyvässä arvossakin. Ja mikäli talous ajautuu nyt paljon pelättyyn lamaan, niin sekin tulee näkymään korttimaksujen määrässä.

---

Päädyin laittamaan ostotoimeksiannon hintaan 197$, mutta voimassaolo ei ilmeisesti riittänyt tälle päivälle koska osto ei toteutunut vaikka kurssihälytys aktivoitui. Pääsin sitten ostamaan hieman halvemmalla mitä alkuperin uskalsin toivoa. Onni onnettomuudessa että sähläsin ensimmäisen ostotoimeksiannon kanssa.

Alla vielä Visan hinta tuntigraafilla kuvattuna. Arvelin, että FEDin koronnosto sekä muutenkin bearish markkinasentimentti voisi johtaa siihen että hyvästä tuloksesta johtuva gap-up myydään takaisin lähtötasolle. Näinhän siinä kävikin.

Sitä en tiedä mihin suuntaan kurssi jatkaa tästä eteenpäin, mutta eipä se minua varsinaisesti kiinnosta. Nyt vain omistan.

Käteispäivitys: toistaiseksi minulla on varaa tehdä enintään 1 kpl näitä 2 000€ ostoja. Ei haittaa, vaikka tilillä olisi käteistäkin, kun lainan korko nousee ja tulipas sitä hankittua valokuitukin kotiin. Elisa antoi tarjouksen jota ei viitsinyt jättää välistä. :) Joten mikään pakko ei ole kaikkea liikenevää tunkea markkinoille, mutta jos vielä oston teen, niin pelimerkit olisi syytä käyttää harkiten, koska sen jälkeen ei todennäköisesti ole varaa enää ylimääräisiä sijoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti