tiistai 23. heinäkuuta 2024

Telia ulos salkusta, Elisaa tilalle.

Jokin vipu meni päässäni eri asentoon, kun myin Primariksen ja Solventumin pois ja ostin Qualcomia tilalle. Välittömästi sen jälkeen aloin miettimään, miksi roikun tietyissä yhtiöissä mukana, vaikka niiden omistaminen ei enää kiinnosta. Kynnys myydä salkusta jokin osake pois kokonaan on madaltunut. Tulipas tästä omituinen kirjoitus; Se päätyi olemaan täynnä viittauksia aiempiin teksteihin.


perjantai 19. heinäkuuta 2024

Uusi yhtiö salkkuun: Qualcomm

Tarkoitus on keskittää salkkua ja samalla nostaa sen laatua myymällä heikkoja yhtiöitä ja pieniä positioita pois. En ole hetkeen tehnyt alusta alkaen yhtiöanalyysiä, sillä salkkuni yhtiöt eivät vaihdu usein. Aloitin kirjoituksen 5/2024, ja siitä lähtien olen odottanut ostopaikkaa. QCOM oli minulle entuudestaan tuntematon yritys. Olisi pitänyt käännellä enemmän kiviä, mutta tykästyin nopeasti Qualcommin lukuihin, tarinaan ja monipuoliseen tuoteportfolioon.


lauantai 6. heinäkuuta 2024

Q2/2024

Vuodesta on eletty taas puolet. Nyt on jo Heinäkuu. Mihin tämä aika katoaa? Katsotaan olenko saanut jotain aikaiseksi vai valuivatko rahat sormieni välistä yhtä huomaamatta kuin päivät kalenterista. Luvatusti yritän avata entistä paremmin mistä salkun tuotto tai sen puute on peräisin. Samalla joudun itsekin perehtymään salkun osien performanssiin. Yritän pitää kirjoituksen lyhyenä, helposti luettavana mutta kattavana. 

Q2

maanantai 1. heinäkuuta 2024

Kuukausikatsaus 6/2024

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Samalla reflektoin mennyttä kuukautta. Teinkö jotain ja jos tein, niin miksi? Tulot, menot, osingot ja säästetyn rahasumman kirjaan ylös rutiininomaisesti. Lopussa päiväkirjamaisesti ajatuksia menneestä kuukaudesta.