tiistai 1. lokakuuta 2019

Kuukausikatsaus 9/2019

SYYSKUUN KUUKAUSIKATSAUS 2019

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa.
Palkkatuloja
1260,21€
Suurin osa on kesän lisiä ja lomarahoja. Pieni osa tuli syyskuussa tehdyista tunneista.

Yritystoiminnan tuloja
331,2€
Tämä on sellainen summa, joka tuntuu jo pankkitililläkin. Kohtuullinen määrä työtä hyvällä tuntipalkalla. Onneksi en ole lakkauttanut yritystä, vaikka useaan kertaan on käynyt mielessä. Enkä varmaan aio lakkauttaakkaan, kunhan keksin kirjanpitoon fiksun ratkaisun.

Kulutus
492,69€
Noniin. Ostin juoksukengät, koska alkaa olla liian kylmä kesäläpysköilleni. Tuli käytyä leffassa ja ostettua peliaikaa World Of Warcraftiin. Kokonaista 2 viikkoa jaksoin pelatakkin ennen kyllästymistä. Parempi näin. Ajoneuvovero tuli maksettavaksi ja söin koululla aina kun se oli mahdollista. Ruokarahaa en muistanut taaskaan laittaa, mutta S-pankin tilillä on kiva summa rahaa johtuen siitä, että tässä kuussa tuli tehtyä paljon ostoksia käteisellä.

Osinkoja
61,4€
Meh. Vuoden 3. huonoin kuukausi so far.

Säästöön
100€
23€ säästötilille ja 77€ sijoituslainan lyhentämiseen. Hassut summat sen takia että säästötilillä oli 77€, joten nyt siellä on pyöreä tasasumma. Tuntuu että viimeinen 500€ sijoituslainaa on kestänyt ikuisuuden lyhentää pois.

Salkun tilanne
30.09.2019 salkkuni saldo on 17,9% tavoitteesta.
Käteisen osuus salkusta on 0,2%.
Sijoituslainaa -214€
Käteisen osuus laskettu velattomasta arvosta.

Pääsalkkuni osalta ei juurikaan ole muutoksia tapahtunut. AT&T on noussut kuin huomaamatta salkkuni toiseksi suurimmaksi omistukseksi. Yhtiö on nyt reilun 10% painotuksella salkussa. Salkku on taas kasvanut hiljalleen arvoa kk:n aikana, parhaimpina vetureina yllä mainittu AT&T, Nordea ja Fortum. Nokia ja Telia ovat myöskin nousseet mukavasti. Tälläisina kuukausina sijoittaminen on taas helppoa ja hauskaa.

Treidaamista ehdin vähän harrastaa, hetken mielijohteesta. Se ei olisi taaskaan kannattanut. Odotin wärtsilän laskevan tulosvaroituksen jälkeen, mutta sepä nousikin pari päivää. Noh, tässä vaiheessa ajattelin hypätä junaan kyytiin, vaikka tiesin (mutta en tiedostanut) että saksan talouslukuja julkaistaan seuraavana päivänä. Teollisuuden luvut olivat heikot, joten kurssi suuntasi kaakkoon. Vaikuttiko kurssin laskuun jokin muu? En ole varma, mutta näin itselleni asian järkeilin. Liian takki auki treidiin, ajattelematta sitä juurikaan. Takkiin tuli 19%. Odottelemalla muutaman päivän pidempään, olisin saanut omani takaisin tai jopa vähän voittoa. Myymistä en juurikaan harmittele, aivan järkiperusteinen myynti mielestäni. Oston ajankohtaa taas olisi voinut harkita vähän paremmin. Typerä virhe. Huomattavaa on kuitenkin se, että en koe tätä tappiota maailman loppuna.

Psyykkeeni kestää treidaamista (lue: rahan häviämistä) nyt paremmin, alkuun jo parin euron tappiot harmittivat koko päivän. Minulla on vielä 160€ jäljellä 200€:sta, jotka laitoin treidaus tilille joitain kuukausia sitten. Jos summa alittaa 100€, en voi enää tehdä Nordnet markets tuotteilla kauppaa ilman välityspalkkiota. Mikäli summa lähenee 100€, niin siirrän kaiken joko käteiseksi tai maksan sillä superluottoa pois. Ensi vuonna sitten siirrän taas 200€ tilille, jonka olen valmis häviämään. Haluan jatkaa aktiivista rahan häviämistä edelleen siksi, että se tuo onnistumisen fiiliksiä, motivaatiota seurata markkinoita ja auttaa ainakin minua oppimaan lisää syy-seuraussuhteista. Viimeisen 2 kuukauden aikana olen tehnyt 7 kauppaa, joista 5/7 olivat voitollisia. Harmi että häviössä häviän yleensä enemmän kuin voitolla voitan. Pitäisi mennä toisin päin, mutta aivoni käskevät myymään jokaisen lapun jo pikkuvoitolla. Häviöistä taas ei haluaisi luopua heti, jottei tule "myytyä pohjalla."

Muuta
Olen kärsinyt jonkinasteisesta ahdistuksesta kuun lopulla. Kyllästyin aikaa vievään pelaamiseen, mikä on toki pitkällä tähtäimellä hyvällä. Kuntoilun osalta olin suunnitellut palautusviikon joten liikuntakin oli pois suljettu. Samaan aikaan iski päälle unettomuus, joten vointi ei ole ollut mitä mainioin. Nyt viimeisinä päivinä olen huomannut mielialan parantuneen ja unenkin maistuvan paremmin. Kyllä tämäkin pimeä syksy tästä vielä voitoksi muuttuu.

Töitä tein muutamia vuoroja perehtymismielessä uuteen yksikköön. Täytyy sanoa, ettei se mitään herkkua ole. Ymmärrän miksi hoitoalalla ei ole työntekijöitä. Tässä(kään) paikassa ei ilmapiiri ole kovin kannustava tai sijaisen vastaanotto lämmin. Vastaanotto oli osittain jopa närkästynyt, kun taas pitää opettaa uusi työntekija talon tavoille. Ei lempi puuhani, mutta uskon että tulen tekemään vuoroja myös jatkossa. Töitä kyllä on, mutta haluaisin pysyä muutamissa yksiköissä, jottei tarvitse jatkuvasti opetella uusia toimintatapoja.

Yrityksen puolella tuli mukavasti hommia, meinasin jopa innostua siitä uudestaan. Viime kerrasta onkin aikaa, kun yrityksen pyörittäminen on tuntunut mielekkäältä. Tuntipalkka on eittämättä parempi kuin palkkatöissä, eikä työ ole samanlaista selviytymistaistelua. Rahallisesti tulee silti helposti takkiin palkkatöihin nähden, koska palkkatyöt tulevat 8h pätkissä, yrityksen työt pitää raapia kasaan tunti kerrallaan.

Tavoitesivu päivitetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti