torstai 24. lokakuuta 2019

Osinkosijoittajan musta torstai

No huh huh. Olipahan päivä.
Työharjoittelussa paiskin hommia, 8h ilmaista työtä. Meinasi motivaatio loppua kun kahvitauolla vilkaisin tulostiedotteita. Nyt iltasella salkun arvosta on kadonnut karmeat 1 350€. Aika kova pudotus yhdelle päivälle. Vielä kun viime päivät olen viilannut kirjoitusta asuntolainasta, joka meille viimein myönnettiin. Ei ole juurikaan pelimerkkejä käytössä kurssilaskusta hyötymiseen.Kovimman pettymyksen tarjosi Nokia. Tulosnäkymiä laskettiin ja osingon maksu keskeytettiin. Tulos näyttää erityisen huonolta Ericssonin hyvän tuloksen jälkeen. Mietin vielä eilen, että laittaisin Nokiaan Bear sertifikaatin kiinni. Perusteluna Ericssonin tuloksen jälkeinen nousu antoi mielestäni Nokian osakkeelle enemmän tilaa tippua. Koska kilpailija raportoi hyvän tuloksen, kurssin nostamiseen vaadittaisiin Nokialtakin hyvää tulosta. Ja etukäteen oli tiedossa, että Nokian Q3 on "heikohko." Jätin laittamatta, ajattelin että menee liian mutu-tuntumalla. Vahva Q2 antoi nii paljon uskoa Nokiaan, että päätin pysyä mukana osakkeen matkassa pidemmällä tähtäimellä. Nyt harmittaa, taas siirrettiin hyvää vuotta parilla vuodella. Välillä olen miettinyt, että myisi Nokian pois ja vaihtaa hevosta Ericssoniin, jota suunnittelin omistavani Investor AB:n kautta. Näin hajauttaisin riskiä samalla useampaan yhtiöön ja saisin salkkuun mm. Wärtsilää. Ajattelin, että huonossakin skenaariossa saan Nokialta kohtuullisen osingon ja "vahva Q4" riittää nostamaan osakkeen myyntihintaan, joten myynnillä ei ole kiire. Nyt en enää ole niin varma. Kun osinkoakin leikattiin, niin miten vahva Q4 voi olla?

Jossittelua. Harmittaa huomata, että olisi ollut oikeassa JOS olisi tehnyt jotain.

Nordeaan on luotto edelleen olemassa. Uskon johdon tekevän hyvän päätöksen, sen sijaan että yrittävät väkisin pitää yllä osinkoa samalla kun se syö aivan liikaa investointivaroja. Ihan näin suurta osingon leikkausta en osannut odottaa. Seuraavassa postauksessa omia kokemuksia lainan hakemisesta Nordealta. Ilmestynee viikonlopun aikana.

Yllätyksenä tuli vielä sampo, joka ilmoitti myös leikkaavansa osinkoa. Tiedän että Sampo pyrkii tekemään päätöksiä pitkällä tähtäimellä omistajaa ajatellen. En ole tästäkään huolissani, luotto yhtiöön on tallella. Toki harmittaa, voi olla että ensi vuonna ei salkun osinkovirta kasva.

Fortumia markkina rokotti reilun 2% pudotuksella, nopealla vilkaisulla minulle ei selvinnyt miksi. En nopealla vilkaisulla löytänyt tuloksesta moitittavaa. Toivottavasti Indereksen aamukatsaus selventäisi huomenna kurssireaktiota, muuten täytynee itse syventyä osavuosikatsauksen saloihin.

Ei kaikki mennyt aivan pieleen. Tieto raportoi hyvän tuloksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti