perjantai 1. tammikuuta 2021

Kuukausikatsaus 12/20

JOULUKUUN KUUKAUSIKATSAUS 2020

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa.




Tuloja
416,26€
Marraskuun keikoista tuli pieni summa ja yrityksen kautta muutamia kymppejä sieltäkin. Enemmän kuin odotin.

Kulutus
826,55€
Joululahjoihin meni vähän rahaa, yllättävän helpolla selvisin. Muutoin kulutus ollut kohtuullista. Sähkönsiirron hinta ärsyttää edelleen.

Osinkoja
96,85€
Joulukuuksi kohtuullisen hyvät osingot, johtuen Telian maksamista lisäosingoista. Onhan minulla uutena yhtiönä myös Coca-Colaa salkussa, sieltä tosin ei tullut kuin 9€.

Säästöön
100€
Käteiseksi.

Salkun tilanne
31.12.2020 salkkuni saldo on 17,5% tavoitteesta.
Käteisen osuus salkusta on 2,8%.
Sijoituslainaa 0€

Treidaamiseen olisi ollut aikaa, mutta jotenkin olen ollut niin lomafiiliksissä, etten jaksanut istua koneella tuijottelemassa kursseja ja odottamassa ostopaikkoja tunti tolkulla. Aion kyllä jatkaa harjoittelua. Vähän tuli tehtyä kauppaa mutta pakko myöntää että mikään ei mennyt niin kuin suunnittelin. Alunperin 200€ treidisalkku on nyt arvoltaan 186€. Onnistuin yhdessä päivässä syömään monen päivän tuotot korkoineen, joten totesin että ei ole vielä positiokoko ja riskienhallinta kunnossa. Mielestäni hyvätkin treidit ovat lopulta päätyneet tappiolle. Osasyynä on pieni volatiliteetti pyhien aikaan ja tästä syystä hinnan pieni vaihtelu. Ei se silti kaikkea selitä. Kaikkiin tappioihin minulla ei ole selitystä. Meinasin jo luovuttaa ja keskittyä sijoittamiseen, mutta sain vielä yhden idean miten jatkan eteenpäin treidaamisen kanssa. Haluaisin kyllä keskittyä enemmän myös pitkän salkun hoitamiseen ja arvonmääritykseen, osittain nämä tukee toisiaan mutta vievät kyllä myös aikaa toisiltaan.

Salkkussani ei ole tullut joulupukkirallia. Päin vastoin, arvo on hiukan laskenut joulukuun aikana. On tämäkin kuukausi ollut vuoristorataa, vielä viimeisenä kaupankäyntipäivänä kanssasijoittajat twitterissä kehuivat miten salkku on taas ATH lukemissa. Oli siellä kyllä niitäkin, jotka olivat samoissa fiiliksissä minun kanssani.

Muuta
En ole varsinaisesti jouluihminen, mutta kyllähän se on vuoden kohokohtia kun tietää että saa vain olla ja ottaa rennosti. Syödä ja juoda hyvin. Silti, jos en olisi sairaslomalla, olisin ilman muuta ottanut vastaan kaikki työvuorot mitä minulle tarjotaan. Ei harmita, kyllä sitä vapaallakin saa ajan kulumaan, rahaa siitä ei tule. Tammikuussa satutettu kyynärpääni leikattiin joulukuun puolessa välissä, nyt kuntoutan sitä ja toivon että siitä tulee edes lähelle entisenlainen. Ensi vuosi käyntiin paremmalla tuurilla.

Lähipäivinä tulee vuosikatsaus ja pian sen jälkeen tulee teksti vuoden 2020 ja 2021 tavoitteista.

Tavoitesivu päivitetty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti