maanantai 4. tammikuuta 2021

2020 tavoitteiden toteutuminen ja tavoitteet vuodelle 2021

Vuodelle 2020 minulla oli tavoitteena:
Osinkoja: 1 802,62 / 1 716€ (105%)
Uutta rahaa salkkuun: 1 150 / 1000 (115%)
Opintopisteitä: 196 / 210 (93%)
Käteistä: 10% 2,3 / 10 (23%)
Säästetty asuntoon: 300/ 300 (100%)
Säästetty puskurirahastoon: 300 / 300 (100%)

Saavutettu 4/6, mutta varsinkin kaksi viimeisintä olivat niin simppeleitä että ne olivat käytännössä itsestäänselvyys.

Osinkotavoite rimaa hipoen ylittynyt. Siihen voin olla tyytyväinen. Lisäksi sain salkkuun hieman suunnittelemaani enemmän rahaa. Vuosittaisena säästösummana 1 000€ on pieni, mutta se oli sen hetkisen taloudellisen tilanteen kannalta hyvä ratkaisu.

Opintopisteet jäivät saamatta, mutta niinhän minä jo kirjoitinkin heti onnettomuuden jälkeen. Onneksi voin nyt sanoa että koulu on loppusuoralla ja näyttää siltä että maaliskuun loppuun mennessä olen ulkona kyseisestä laitoksesta. Papereita joudun odottamaan sen minkä joudun, mutta eipähän virallisten papereiden puuttuminen estä työn tekemistä. Hoitajille on paljon töitä tarjolla, joskaan vakituista pestiä ei niin vain saa.

Käteinen on kasvanut hitaasti mutta varmasti. Olen tyytyväinen koska olen pystynyt välttämään intuitiivisia heräteostoksia, joita sitten jälkeenpäin kutsun sijoituspäätökseksi. Jatketaan samalla linjalla ja pidetään maltti ostonappulan kanssa.

Asuntoon ja elämisen puskuriin olen saanut säästettyä juuri sen verran kuin suunnittelinkin. Enempää ei olisi kannattanut yrittää. Puskuriin on nyt kasassa 1 950€. En tiedä kuinka suuren summan sinne haluan, mutta uskoisin että 3 000€ riittää. Minulla käyttötilillä oma puskuri, josta siirrän rahaa säästötilipuskurille :D Tämä sen takia, ettei tarvitse säästötililtä nostaa rahaa kevyin perustein. Jokainen nosto laskee kynnystä nostaa rahaa uudestaan. On typerää pitää rahaa nollakorkotilillä vain siksi että siirrän sitä hiljalleen edes jotain korkoa maksavalle pankkitilille, mutta taloudellisen mielenrauhan kannalta tämä on ollut hyvä ratkaisu.

Tavoitteet vuodelle 2021

Nyt sitten mietitään mitä motivoivia tavoitteita sitä voisi itselleen asettaa tälle vuodelle. Valmistuminen on niin lähellä, että sitä en viitsi enää seurata. Hyvä tavoite on saavutettavissa, mutta sen eteen pitää nähdä vaivaa.

Osinkoja 2060€ bruttona.
Tavoite, jonka laitoin exceliin vuonna 2017 tai 2018. Tämä tulee olemaan haastava, mutta mahdollinen. Summa perustuu siihen että se on 20% enemmän kuin vuoden 2020 tavoite. Jotta saavutan tavoitteen, osinkojen pitää nousta 14% vuodesta 2020. Euroina nousua pitää tulla 252€.
Seuraaville vuosille minulla on osinkotavoitteena:
2022: 2 470 €
2023: 2 965 €
2024: 3 560 €
2025: 4 270 €
Joka vuosi kasvua pitäisi tulla 20%. Menen näillä tavoitteilla vuoteen 2025 asti, vaikka kävisi niin että putoan kelkasta jossain vaiheessa.

Netto-osingot kattavat 15% kulutuksesta
Tämä on hauska tavoite, koska siihen voi pyrkiä kuluttamalla vähemmän ja tienaamalla enemmän. Vuoden 2020 luku on 11,4%. Uskon että tämä on täysin saavutettavissa, mutta helppoa se ei tule olemaan. Kulutuksen pitäisi olla viime vuotta alhaisempaa, joten toivotaan ettei mitään yllätyksiä tule. Mieliteot ovat myrkkyä tälle tavoitteelle, mutta kännykkäni vetelee viimeisiä ja akku pitää ladata monta kertaa päivän aikana. Voi olla että täytyy hankkia uusi puhelin.

Uutta rahaa salkkuun 2 000€
Edelleen pieni summa, mutta onhan se kasvua viime vuodesta. Pieni summa siksi, että en vielä tiedä miten pääsen työllistymään. Samaan aikaan kasvatan puskuria myös elämiseen ja tontin lunastukseen, joten tämäkään tavoite ei ole itsestään selvyys. Uskon silti pääseväni tähän kohtuullisen käteispuskurin turvin.

Käteistä 10%
Jatkan käteisen kasvattamista. Käteinen ja sijoituslaina pitävät huolen, että hyvän ostopaikan tullen minulla on riittävästi likviditeettiä myös käyttää tilaisuudet hyödyksi.

Intoa olisi paljon muuhunkin. Haluan olla voitollinen treidaaja ja lukea useamman sijoituskirjan. Mutta nämä ovat liian paljon ympäristötekijöistä kiinni. Esimerkiksi jos pääsen päivätöihin, niin en ehdi kovin paljoa treidaamaan. Tällöin tavoite olisi turha.

Ajattelin päivittää tavoitesivun jatkossa neljännesraporttien yhteydessä. Kuukausittainen tavoitteiden kirjaaminen moneen paikkaan oli lopulta melkoinen rasite. Excel seurantani eri määreille on kovin monimutkainen, mutta totesin ettei selkeyttäminen onnistu ainakaan kovin helposti, mikäli haluan seurata kaikkia niitä asioita, joitan nyt seuraan. Suurin osa seuraamistani määreistä löytyy vuosikatsauksesta.

Näillä neljällä tavoitteella mennään ja pyritään pääsemään vuoden verran lähemmäksi isoa tavoitetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti