maanantai 1. marraskuuta 2021

Kuukausikatsaus 10/21

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa. Lopussa päiväkirjamaisesti fiiliksiä menneestä kuusta.
Tuloja
2 533,52€
Tässä onkin viimeiset ylityöt mitä olen jaksanut tehdä. Pitäisi taas aktivoitua ja tehdä edes yksi vuoro kuukauteen. Lokakuussa en ole jaksanut. Esimerkiksi yksi lauantain aamuvuoro nostaisi kuukauden tuloja vain noin 85€, mutta vuodessa se tekisi jo 1 020€. Eli ihan mukava summa, minkä laittaisin täysimääräisenä sijoitussalkkuun. Kyllä tuo raha näkyisi jo salkun kasvun kulmakertoimessa.

Kulutus
818,53€
Jälleen yksi hyvä kuukausi, vaikka polkupyörään piti ostaa useampikin osa. Kyllähän tuo pyörän korjailuun kuluva raha minua häiritsi, siihen kun meni noin 90€. Mutta sitten taas, kun pyörä on kunnossa niin säästän bussikortissa helposti 50€ / kk tai kertamaksussa jopa 4€ / päivä. Eli ehkäpä tuotakin voisi ajatella kelpo sijoituksena. Eihän pyörään tarvitse ostaa uusia osia joka kuukausi.

Osinkoja.
426,8€
Huippuosingot! Syypää näin komeille osingoille on tietenkin Nordea. Nordeasta korjattuna osingot ovat vähemmän kuin viimevuoden lokakuussa, mutta se taas johtuu Telian osingon siirtymisestä Marraskuulle.

Säästöön
700€
Luvatusti isompi summa. Jaoin tämän niin, että 2 x 50€ Nordean tileille. 400€ lainan lyhentämiseen ja 200€ käteiseksi. Suunnitelmani oli laittaa uutta rahaa salkkuun vähintään 200€ + se mitä ylitöillä tienaan. Koska kesä ja syksy meni säästäessä normaalia enemmän tonttia varten, niin en runsaista ylitöistä huolimatta saanut kovin paljoa säästöön. Otan nyt takaisin. 700€ tulee siitä että minulla oli toiminimen tilillä 698€. Koska toiminimellä ei ole enää toimintaa, nostetaanpas nekin rahat sieltä pois ja laitetaan töihin. 

Salkun tilanne
30.10.2021 salkkuni saldo on 23,2% tavoitteesta.
+2 345€ edellisestä kuukausikatsauksesta.
Käteisen osuus salkusta on 7,5%.
Sijoituslainaa -3 617€

Tässä kuussa en tehnyt paljoakaan salkun eteen. Nordeaan tuli tehtyä neljänneksen vakituinen osto. Salkkuun valikoitui Investor, tästä kirjoitin omassa kirjoituksessa. Jostain syystä olen ollut siinä uskossa että salkku on voinut huonosti. Mutta päinvastoin, kasvuahan on tullut huimasti. Pitää muistuttaa että laitoin 700€ uutta rahaa salkkuun, se on 1/3 tuosta salkun kasvusta. Komea lukema silti.

Vaikka en paljoa konkreettisia asioita tehnyt, niin oman pään sisällä tuli työstettyä ajatuksia paljonkin. Uskon että olen tulevaisuudessa valmiimpi, kun ostopaikkoja sattuu kohdalle. En osaa selittää tätä hyvin, tässä kirjoituksessa yritin pukea ajatuksia sanoiksi. Nyt mieli on rauhallinen. Asioiden pohdiskelu ja ajatusten pyörittely kannattaa.

Muuta
Pimeys vaikuttaa paljon. Töihin meneminen väsyttää, kuntoilu väsyttää. Toivon että päivässä olisi tuplasti enemmän tunteja, niin ehtisi jotain tekemäänkin. Varsinkin työmatkapyöräilu on välillä tuntunut erityisen raskaalta ajatuksen tasolla. Käytännössä matka on mennyt yhtä mukavasti kuin aiemminkin. Jonkinlaista psyykkistä väsymystä nyt ollut.

Töissä olen taas pienen turhautumisen ja suvantovaiheen jälkeen viihtynyt hyvin. Ompa mukavaa kun saa ennalta tiedossa olevan rahasumman joka kuukausi! Luulen että yksi tekijä töissä viihtymiseen on tällä hetkellä se, etten lokakuussa tehnyt yhtään ylitöitä, mutta sain kivan summan extraa syyskuun ylitöistä. Palkka oli siis hyvä tehtyihin tunteihin nähden.

Pääosa turhautumisesta johtuu huonosta palkasta. Välillä tuntuu ettei 1 750€ nettopalkka ole työpanokseni arvoista touhua. Sitten on mukavia päiviä välissä ja sitä hommaa tekee mielellään..

Erilaisia sivutulon lähteitä olen tässä vähän pyöritellyt mielessäni. En kovin vakavasti, enemmänkin leikitellyt ajatuksilla. Olempahan miettinyt jatkokouluttautumistakin töiden ohella, mutta vasta suunnittelutasolla sekin. Aion nyt olla ainakin 2 vuotta tuossa työpaikassa, samalla vähän tunnustellen miten töiden ohessa jaksaa opiskella tai tehdä ylitöitä. Olen tyytyväinen siihen missä olen nyt. Kerrankin tuntuu ettei ole kiire mihinkään. Ehtii rauhassa miettiä mikä olisi paras ratkaisu.

Vuoden pimeimmät ajat ovat menossa. Marraskuu on vasta pahin mutta onhan lokakuussakin päivät lyhyitä. Onneksi on pientä ohjelmaa siellä täällä niin pysyy mieli virkeänä. Lokakuussa oli työkaverin synttärit, marraskuussa työpaikan pikkujoulut. Yrittäjänä oli tylsää. Pelkkää yksinäistä puurtamista päivästä toiseen, epävarman leivän eteen.  Kun yrittäjänä tekee kaiken yksin ja sijaisena on lähinnä tarjottu työvuoroja pikkujoulujen ajaksi jotta vakituiset pääsevät juhlimaan, niin onhan tämä nyt hienoa kun kuuluu johonkin.

Yhteenvetona siis pimeistä illoista ja sateisista työmatkoista huolimatta menee aika hyvin. Miksikäs ei menisi kun salkkukin vihertää näin kivasti?

Ei kommentteja: