perjantai 1. huhtikuuta 2022

Kuukausikatsaus 3/22

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa. Lopussa päiväkirjamaisesti fiiliksiä menneestä kuusta.
Tuloja
2 888,73€
Viimeiset näin hyvät tulot hetkeen, jos en ala tekemään ylitöitä. Nyt ei ole jaksanut. Pitää tunnustella miltä se peruspalkka taas maistuukaan, eiköhän sitten ala taas keikkahommat kiinnostamaan.

Kulutus
1 359,01€
Piti maksaa täysin turhia kuluja pankille tontin lunastuksesta, koska tontti kiinnitetään lainan vakuudeksi tms. Suomalaista byrokratiaa parhaimmillaan, tontin lunastuksesta tuli 600€ ylimääräinen kulu vain koska.

Osinkoja.
163,46€
Maaliskuun osingoiksi ihan hyvät. Suurin kiitos Capmanille, joka nyt kasvatetun position kanssa maksoikin kelpo summan. 3M positio myös kasvanut, mutta ne ostot eivät osinkoihin ehtineet.

Säästöön
400€
350€ lainan lyhentämiseen, 50€ käteiseksi.

Salkun tilanne
31.3.2022 salkkuni saldo on 22,7% tavoitteesta.
+1 203€ edellisestä kuukausikatsauksesta.
Käteisen osuus salkusta on 0,2%.
Sijoituslainaa -2 952,41€

Käteinen on nollissa. Ajattelin että jos en käytä sodan aiheuttamaa laskua hyödyksi, menetän hyvän ostopaikan. Koronakriisissä ostaminen kannatti, toistaiseksi näyttää että niin myös nyt. Aika toki näyttää miten ne geopoliittiset jännitteet vielä eskaloituvat.

Käteistä ei nyt käytännössä ole yhtään. Laitan pienen summan käteiseksi joka kuukausi, mutta ensisijaisesti haluan nyt maksaa sijoituslainan pois. Miksi laina alkoi ärsyttämään niin paljon? En tiedä. Sen jälkeen alan kasvattamaan käteistä kohti 10% tavoiteallokaatiota. Nopealla matematiikalla se tarkoittaa että salkkuun pitää saada vielä 8 - 9k käteistä. Hetki siinä menee.

Mitä enemmän asiaa mietin, sitä enemmän haluan jatkaa treidaamista. Viime aikoina olen osunut oikeaan aika useasti. Esimerkiksi Royal Unibrew ja Tieto olivat molemmat parhaimmillaan yli 10% plussalla. En aio veivata ydinsalkulla, mutta pieni pelisalkku kylkeen pitäisi mielen virkeänä ja samalla kasvaisi markkinan seuraamisen motivaatio.

Kuukausi onkin mennyt tuloskausiraporttia kirjoittaessa. So far olen ollut tyytyväinen, mutta sodan vuoksi pelkään että lähimenneisyys on valoisampi kuin lähitulevaisuus. Aika näytttää, panikoimiseen ei liene tarvetta.

Muuta
Kuukausi on tuntunut pii-iitkältä. Edellisestä kuukausikatsauksesta on ikuisuus aikaa. Minun viikkoni ovat menneet töissä, viikonloput kotona. Muutama ulkona käyntikin on kuukauteen osunut, sen näkee jo kulutuksestakin. Vaikka eipä noihin reissuihin lopultakaan paljoa rahaa mennyt. Tontin hankinta, uudet pelikuulokkeet ja kotikuntoiluvälineet olivat näin suuren kulutuksen takana.

Tänä kesänä on edessä ensimmäinen palkallinen kesäloma. Mitenhän sitä osaa olla? Nyt jo viikonlopun aikana ehdin turhautumaan. Voin vain syyttää itseäni, kun monesti teen viikonloppuna samaa mitä teen joka viikonloppu. Katselen HBO:ta, syön hyvin ja pelaan tietokonetta. Jotain vaihtelua pitäisi saada. Kun työt menee jo samalla rutiinilla viikosta toiseen, niin viikonloppuna olisi hyvä rikkoa kaavaa, edes välillä.

Tekemisen puute on tietenkin positiivinen ongelma. Tylsistyminen tarkoittaa että mieli ja keho on levännyt. Tässä päivien pidentyessä ja valoisuuden lisääntyessä huomaan että alan suunnittelemaan milloin mitäkin projekteja. Lähinnä tienaamista ajatellen. En mitään konkreettista, mutta kyllähän keväisin on energiaa touhuta. Pitää yrittää käyttää energiaa johonkin hyödylliseen.

Kirjoittaessa ulkona sataa lunta, maa on valkoinen ja ei se kyllä keväältä näytä. Takatalvi iski vielä päälle, juuri kun ajattelin vaihtaa kesäpyörän alle. Menisi työmatkat mukavammin ohuemmilla renkailla. Onneksi tiet eivät ole enää jäässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti