keskiviikko 10. helmikuuta 2021

Coca-Cola company tulosjulkistus: Yllättävän hyvä tulos pandemia keskellä.

Yhtiö raportoi koronaan nähden tasaisen hyvää tulosta. Minusta on tullut varsinainen Coca-Cola fani. Tämä ei syyttä ole velkakirjojen korvaajana monien salkussa. Huippuyhtiö, ainoastaan arvostustasot hiertää. 

 

Coca-Colan raportista on vaikea sanoa mitään erityisen negatiivista. Laajat sulkutoimenpiteet vaikuttivat tietenkin yhtiön tulokseen. EPS oli silti vähintäänkin kohtuullinen 1,79 verrattuna edellisvuoden 2,07. Vuoden 2020 osinkoa ajatellen tämä tarjoittaa 92% payout ratiota. Osingon kasvattamisesta tulee lähivuosina hankalaa, mutta siltähän se on näyttänyt jo pitkään. Kovin nopeaa kasvua en uskaltaisi odotella. Osakekohtainen vapaa kassavirta noussut silti.

Ihmettelen pitkäaikaisen velan kasva 27 516 ⟶ 40 125 milj. Selitystä tälle en löytänyt, liittyneeköhän tehostamistoimenpiteisiin? Vuosiraportin jälkeen saatetaan olla viisaampia. Yhtiö saa velkaa niin halvalla, että tästä ei tarvitse olla huolissaan.

Tuotevalikoimasta pyritään karsimaan huonosti tuottavat tuotteet pois. Organisaatiota aiotaan keventää ja tehostaa entisestään. Kokis ei ainakaan ole tekemässä Nokiaa. Yhtiö aikoo kasvattaa markkinaosuutta sen sijaan että jäisi lepäämään laakereillaan markkinajohtajana. Tehostusta haetaan esimerkiksi verkkoalustan kautta. Tästä paistaa läpi jatkuva halu kehittyä ja tehdä asioita paremmin.

Coca-cola ja yhdysvaltojen veroviranomainen käyvät oikeustaistelua verosaamisista. Pahimmassa tapauksessa saattaa tulla jopa 12 000 miljoonaa lisää maksettavaa. Yhtiö ei kuitenkaan pidä tätä todennäköisenä. Tämä olisi jo sellainen summa, että sitä ei makseta tuosta vain. Vuoden 2020 vapaa kassavirta oli 8 667 miljoonaa.

Tämän ollessa pienehköllä painolla salkussa, toivoin pääseväni ostamaan lisää. Pyörittelin arvonmäärityskaavoja excelissä, mutta kirjoitushetken 49,9$ arvostusta en saa perusteltua :( Ostonappia alan harkitsemaan 45$ tuntumassa. Sekin pitää huomioida että vakaalle yhtiölle hyväksytään korkeammat arvostuskertoimet. Tätä tuskin tulee kovin "halvalla" saamaan.

 Mikäli verottajalta tulee edes kohtuullinen mätky, ostohintoihin saatetaan päästäkkin markkinoiden paniikkireaktiossa. Täytyy siis seurata uutisia tarkasti.

Harkitsen myös että laittaisin ostotoimeksiannon 40 - 45 välille odottelemaan. Sitten ei tarvitse olla kokoajan kyttäämässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti