maanantai 1. helmikuuta 2021

Kuukausikatsaus 1/21

Kuukausikatsauksen avulla pystyn seuraamaan etenemistäni kohti tavoitetta. Etenemistä tarkastellaan lukujen valossa. Tärkeimpänä lukuna on saadut osingot sekä säästetty summa. Lopussa päiväkirjamaisesti fiiliksiä menneestä kuusta.
Tuloja
526,9€
Töitä ei joulukuussa ehtinyt tekemään sairasloman vuoksi ja tammikuukin oli odottamaani hiljaisempi. Siihen nähden kohtuulliset tulot. Kela maksoi sairaspäivärahaa 10€ / päivä sairasloman ajalta.

Kulutus
500,88€
Piti ihan tuplatarkistaa, että pitääkö oikeasti paikkansa. Muistelin tammikuun olleen huono kuukausi menojen kannalta, mutta kirjnapito kertoo että näin ei ole. Koko seuranta-ajalta tämä on itseasiassa huonoin tammikuu. Sähkölaskua ei ole vielä tullut ja vakuutukset menee e-laskuna vasta eräpäivänä helmikuun puolella.

Osinkoja
18,7€
Tammikuu on osinkojen puolesta huono kuukausi. Se ei ole muuttumassa :( Tällä hetkellä ei ole seurannassa ainuttakaan yhtiötä joka maksaisi osinkoa tammikuussa.

Säästöön
200€
Puolet Nordean tileille ja puolet käteiskassaan. Kuukausittainen säästösumma on jatkossa 200€ niin pitkään kun käyttötilin hupeneminen ei ala ahdistamaan.

Salkun tilanne
31.1.2021 salkkuni saldo on 17,7% tavoitteesta.
+642€ edellisestä kuukausikatsauksesta.
Käteisen osuus salkusta on 3,0%.
Sijoituslainaa 0€

Otin treidaustilin taas tyhjäksi. Minulla ei yksinkertaisesti riitä kärsivällisyys odottaa hyviä treidipaikkoja alle 200€ positiolla, koska parhaimmillaankaan en saanut kuin joitain euron voittoja. Noin pienellä positiolla ei pääse kovin mairitteleville tuntipalkoille. Tälläkin kertaa treidaus jäi siis tappiolliseksi, kun laitoin tilille 200€ ja nostin sieltä pois 186€.

Tyhmä ei opi eli niin en aio vieläkään lopettaa. Odotan että minulla on vakaammat tulot jolloin uskallan laittaa hieman suuremman position ja näin ollen on mahdollista saada euromääräisesti parempia voittoja. Tällöin tietenkin tappiotkin ovat suuremmat, mutta uskon että isommalla panoksella jaksan odotella parempaa entryä. Olen siirtymässä työelämään ja haluan käyttää siirtymäajan uusien asioiden sisäistämiseen enkä kurssien vahtaamiseen. Kesällä sitten voisi taas olla aikaa kun on muutaman kuukauden jo toivottavasti ehtinyt painaa töitä.

Muuten kuukausi on mennyt tutkiessa yhtiöiden lukuja ja pohtiessa salkun tulevaisuuden allokointia. Välillä on turhauttanut vuosiraportteja odotellessa kun ei ole voinut tehdä mitään jolloin treidikassassa olisi voinut olla vähän rahaa.

Muuta
Tammikuussa aikaa on ollut liiaksikin. Joulun löhöily jäi päälle kun koulua ei enää juuri ole ja töitä ei paljoa tarjottu. Onneksi loppukuuta kohden joutui välillä poistumaan kotoa. Mieli on paljon virkeämpi kun on edes jotain aikataulutusta.

Olen viestitellyt tulevan esimiehen kanssa työhaastattelusta, vaikka ymmärtääkseni työt on jo sovittu. Minut pyydettiin lainausmerkeissä "työhaastatteluun" joten en ole varma mitä se pitää sisällään. Viimeisimpään viestiin en vielä ole saanut vastausta, joten aikataulusta en tiedä. Uskon kuitenkin että töitä on tarjolla keväästä kesän yli ja pidempäänkin, joten en ole stressannut vähäisistä työvuoroista. Enää 2 kuukautta ja pitäisi päästä aloittamaan työt, joten jatkuva rahasta huolehtiminen pitäisi olla kohta loppu. Vaikka nettopalkkani tulee olemaan reilusti alle 2 000€/kk niin  vakaat tulot tuovat varmuutta elämiseen ja myös sijoittamiseen.

Hoitoalalla on hyvä olla: Useampi luokkatoveri sanoi ettei aio kesällä tehdä hoitoalan töitä, koska kokee olevansa niin väsynyt kaikkeen mitä se pitää sisällään. Ymmärrän heitä hyvin ja jos olisin 5 vuotta nuorempi miettisin itsekin että mihin haen opiskelemaan seuraavaksi. Kun ikää on miltei 30, niin työelämään pääseminen on nyt ensimmäinen prioriteetti.

Päinvastoin, odotan työelämää innolla. Aika jonka vietin työttömänä ei ole vielä unohtunut, joten arvostan sitä että töitä on tarjolla ja on jokin paikka minne mennä joka aamu. Vaihtoehtona on se että yritän yrittäjänä repiä leipäni hajanaisista tunneista sieltä täältä.

Jatkossa päivittelen tavoitesivun vuosineljännesraporttien kanssa. Seuraavan kuukauden aikana blogi täyttyy lähinnä tulosjulkaisuraporteista. Tällä kertaa kirjoitan jokaisen yhtiön raportista oman postauksensa sen sijaan että niputan kaikki samaan kuten aiemmin. Kirjoitan jokaisesta oman postauksen, jotta saan ne nopeammin ulos eikä tarvitse odottaa jonnekkin maaliskuun puolelle ennen kuin julkaisen kommentit vaikkapa UPM:n tuloksesta joka on tullut jo tammikuun lopussa.

Tiedän että kaikki eivät jaksa yhtiöraportteja lukea ja varsinkaan jos ei satu yhtiötä omistamaan niin ne eivät varmaankaan paljoa kiinnosta. Ne kuitenkin opettavat minulle paljon enemmän kuin pelkkä raportin tiivistäminen muutamaan virkkeeseen. Toinen vaihtoehto oli kirjoittaa lyhyehköt kommentit viikon aikana tulleista raporteista. Otan tästä mielelläni palautetta vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti